Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Studená sprcha pre Luciu Bílú! Ostrá kritika a odmietnutie spolupráce!
Zdielať na

Studená sprcha pre Luciu Bílú! Ostrá kritika a odmietnutie spolupráce!

Archívna reportáž

Speváčka Lucie Bíla (56) je po všetkých stránkach výrazná osobnosť československého šoubiznisu. Práve jej živelnosť a plné nasadenie vo všetkom, čo robí, ju robia výnimočnou a získala si tým obdiv a srdcia mnohých ľudí. Svedčí o tom aj jej nedávne víťazstvo v Českom slávikovi po jeho vlaňajšom obnovení po pár rokoch pauzy. Predtým víťazila roky. Má aj svojský štýl obliekania, a ten k jej osobnosti nerozlučne patrí. Trochu inak to vidí módny stylista Filip Vaněk (45).

​Hovorí sa, že proti gustu žiaden dišputát, úspešný český módny stylista Vaněk ale rád pretvára štýl ľudí k svojmu obrazu. Obracajú sa na neho hlavne úspešní ľudia zo šoubiznisu, ktorí potrebujú zaujať a reprezentovať na verejnosti. Hoci vyštudoval výpočtovú techniku, rozhodol sa pre celkom iný odbor. Hovorí, že je dobrý obchodník a vedel by predávať hoci aj autá, ale on si riadením osudu vybral módu, ktorú vždy miloval. Už od detstva bol stále v módnych časopisoch a šil pre Barbie bábiky jeho sestry rôzne oblečky. Postupne sa vypracoval medzi popredných stylistov, ktorí obliekajú české hviezdy. K jeho stálym klientom patrí aj Leoš Mareš, či Monika Absolonová, preslávil sa ale absurdným vyjadrením, že ideálne oblieka len ženy do veľkosti 36, v krajnom prípade 38.

Na druhej strane hovorí, že prijíma ľudí takých, akí sú a chce, aby zostali rovnakí, ako ich pozná, čo ale zrejme neplatí o veľkosti. Hoci práve to by hviezdna speváčka Lucie Bílá aj spĺňala, Vaněk po ich spolupráci ani trochu netúži. "Vyhol som sa spolupráci s Luciou Bílou. S tou sa nestretneme v názore. To už poznám. Ona si bude valiť to svoje a to pre mňa nie je dobré. Ja nechcem niekoho obliekať pre peniaze a vo finále mu nepomôcť, pretože si presadzuje svoje," vyjadril sa Vaněk v talkshow Superchat. Poukázal hneď na to, čo by mala speváčka podľa neho na sebe rozhodne zmeniť a pre hviezdu jej formátu to musí byť nepríjemná kritika.

Svoj názor na Luciin štýl si môžete vytvoriť sami aj pri pozeraní videa  piesni Fénix, kde sa objaví hneď v niekoľkých variáciách:

"Veľmi by som jej štýl zjednodušil a veľmi by som ubral na líčení a účesoch. Skrátil by som jej vlasy. To veľmi omladzuje a bude vyzerať oveľa sviežejšie. Keď sa od určitého veku obliekate jednoduchšie, omladzuje to. A Lucka je v tom momente, keď by to chcelo ubrať," vysvetľoval stylista. Zopár rokov bola dvornou stylistkou Bílej uznávaná módna návrhárka Liběna Rochová. Tá svojho času povedala iDnes.cz niečo o ich spolupráci. "Lietame spolu do Paríža alebo Viedne, kde nakupujeme bežné veci pre menšie príležitosti. A potom materiály pre veľké večerné šaty ako je odovzdávanie Slávikov, Tý Tý a podobne. Lucie mi vždy povie na akú farbu má chuť...ja urobím pár návrhov a potom spolu veľa rozprávame," uviedla táto špičková návrhárka, ktorá rozhodne nie je "len" stylistkou. Aj Lucie minulý rok tvrdila, že svoj štýl obliekania a make-up po konzultácii s odborníkmi radikálne zmenila a zjednodušila, aby sa cítila slobodne, no nepochybne aj mladšie. Vaněk to ale zrejme nepostrehol, či skôr - stále je to mimo jeho predstáv.

Uznávaný český stylista sa s Luckou Bílou vraj nedokázal dohodnúť a tak spoluprácu radšej ukončili:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Filip Vaněk (@filipvanek)

Súvisiace články

Najčítanejšie