Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Karta sa otočila? Helena Vondráčková s manželom sú odsúdení za ŠIKANOVANIE!
Zdielať na

Karta sa otočila? Helena Vondráčková s manželom sú odsúdení za ŠIKANOVANIE!

Archívna reportáž

Medzi súrodencami Vondráčkovcami je už roky veľmi zlá krv. Jiří Vondráček (71) má veľké námietky voči Martinovi Michalovi (63), manželovi jeho sestry Heleny Vondráčkovej (75). Malo to zájsť až tak ďaleko, že vraj podnecoval svojho známeho Jana Šinágla (70), kontroverzného publicistu a aktivistu, aby zverejňoval rôzne kritické články k osobe Martina Michala a jeho tímu. Ten na neho preto podal viacero trestných oznámení a po rozsudku súdu v roku 2018 mu mal Šinágl vyplatiť čiastku vyše milión korún ako odškodné. K plateniu sa ale nemal a Vondráček mu vraj dal radu, ktorá obom poriadne zavarila.

​Tento nepríjemný prípad sa teraz vyšetruje a Vondráčkovej brata, ktorý mal nahovoriť Šinágla, aby vydražil svoj majetok, zabránil tak exekúcii a zmaril tým vyplatenie odškodného, stíha polícia. Šináglovi už pred pár rokmi kvôli neplateniu odškodného uvalili exekúciu na dom, pozemky aj bankové kontá. Jiří Vondráček mal na prípravu a realizáciu dražby nahovoriť aj jeho ďalšieho známeho, hudobníka Miloša Horu. Ten ako držiteľ dražobnej koncesie mal fiktívne dom vydražiť a vyplatiť Šinágla a potom mu ho mal aj s úrokmi opäť predať späť. Každá stana má svoje argumenty voči tej druhej, a tak nevedno, ako sa to napokon skončí. Jiří Vondráček sa k tomu vyjadrovať nechce.

Martin Michal a Helena Vondráčková sa k prípadu jej brata písomne pre rádio Frekvence 1 už vyjadrili: "Je nám z toho smutno. Nikdy sme nečakali, že vo svojej nenávisti, pretože nebolo po jeho vôli, je schopný zájsť až takto ďaleko. Spojiť sa s takým človekom, ako je Jan Šinágl, čo je asi najklamárskejší človek u nás, je len ukážka jeho charakteru. Je to, žiaľ, smutné a hanbíme se za jeho správanie."

Helena si užíva život naplno a rozhodne sa nenudí:

​"Šinágl je presvedčený, že sloboda slova je bezbrehá a pletie si ju so lžou a ohováraním. Svoje problémy si zavinil sám. Stal sa bábkou Vondráčka, ktorý ho len využíval vo svojej nenávisti k nám, pretože nebolo po jeho. Ale to falošný novinár a údajný politológ Šinágl pri svojom IQ zjavne nechápe," ostro zhodnotil Vondráčkovej manžel pre Extra.cz.

Vďaka manželstvu s Helenou si Martin Michal užíva život v absolútnom luxuse:

Z redakcie eXtra.cz sa obrátili aj na Jana Šinágla, ktorý si to váži, lebo zatiaľ tak neurobil nikto. Ten vytiahol opačný tromf a aj súd uznal, že nie je v poriadku ani to, čo robia Vondráčková a najmä jej manžel. "Už sa to ťahá roky. Podávajú na mňa roky žaloby, podnety, trestné iznámenia, posielajú na mňa finančný úrad, registrový súd, sťažujú sa na Google na zverejnené vidá zo súdnych budov a podobne. Aj pre ich sťažnosti mi zrušili kanál na YT. Je toho strašne veľa," postažoval sa novinár a súd mu dal v auguste za pravdu. "Vydal uznesenie, že všetko je naopak, že nešikanujem ja žalobcov, ale oni mňa," vyjadril Šinágl spokojnosť nad rozsudkom Krajského súdu v Prahe. To ale nič nemení na tom, že tento boj potrvá ešte dlho a skutočne je to smutný príbeh o nenávisti medzi súrodencami, ktorá zašla priďaleko. Aj voči rozsudku, ktorý hovorí o ich zjavne šikanóznom konaní, sa hodlajú Michal a Vondráčková odvolať.

Pre ženu

Najčítanejšie