Jasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Nohavicu roztrhali po jeho vyjadreniach na kusy, TENTO obľúbený moderátor sa ho zastal!
Zdielať na
Hudba

Nohavicu roztrhali po jeho vyjadreniach na kusy, TENTO obľúbený moderátor sa ho zastal!

Archívne video

Pripomeňte si jednu z Nohavicových najslávnejších piesní

Obľúbený český zabávač, skladateľ a moderátor Karel Šíp (77) už roky moderuje televíznu reláciu Všechnopárty. Jeho láskavý šibalský humor si našiel množstvo priaznivcov najmä z radov tých skôr narodených, ktorí vedia oceniť, že svojim hosťom nedáva zákerné otázky a neprekvapuje ich podpásovkami. Je korektný aj voči svojim kolegom a známym, medzi ktorých patria aj veľmi známe a zvučné mená, napríklad aj Jaromír Nohavica (69).

Nielen pre mnohých Čechov, ale aj pre Slovákov je Jaromír Nohavica nedotknuteľnou hviezdou. No jeho kontroverzný postoj k aktuálnej politickej situácii a viacero vyjadrení či činov poriadne prevetrali fanúšikovskú základňu. Nie každý sa stotožňuje napríklad aj s jeho kritickým politickým názorom voči USA, ako to predviedol vo svojej novej piesni. Faktom ale je, že folková legenda nemala nikdy problém povedať svoj názor a prejaviť kritiku voči komukoľvek a čomukoľvek. Teraz však zjavne zaťal už azda do príliš citlivej témy.  

Nohavicova pieseň s veršami "Na Vánoce bude kapr nebo husa? Počkáme, co řekne pan prezident USA. Uděláme koncert Landy nebo Klusa? Počkáme, co řekne pan prezident USA..," no predovšetkým s kontroverzným vyjadrením "Ta raketa byla Ukrajince, nebo Rusa, počkáme, co řekne pan prezident USA" vyvolala silnú odozvu. Na jednej strane sa stala okamžite hitom so státisícmi zhliadnutí a plejádou pozitívnych komentárov, na druhej strane  ale zároveň vyvolala aj veľkú vlnu kritiky najmä u verejne činných osôb.

Pre mnohých sa zdajú byť slová piesne Počkáme co řekne od Jarky Nohavicu kontrverzné, avšak na to si už u českého umelca fanúšikovia zvykli:

Zo známych tvárí sa ho ale nezastal nikto. Až doteraz. Aj keď sa Karel Šíp vyhýba politickým témam, svojho kolegu a kamaráta Nohavicu sa verejne zastal počas rozhovoru v relácii Prostor X. Povedal svoj názor, ako to vidí on po dlhých rokoch, čo Nohavicu pozná. "Nie som kádrovák, nech si robí, čo chce, je to jeho rozhodnutie. Myslím si, že ho trochu dráždi a zabáva, keď robí niečo kontroverzné," uviedol moderátor a možno nebude ďaleko od pravdy. 

"A teraz sleduje tie reakcie, pretože on je natoľko silná osobnosť, natoľko ovláda to svoje remeslo, alebo to umenie, ktoré robí na takej úrovni, že on takto štuchá palicou do ľudí a potom sa baví tým, ako píšu, že Nohavica toto, čo to zas napísal a niekde aj Putin... Mne je to úplne jedno a maximálne, keď na to niekde nechtiac niekde narazím, tak sa tým trochu pobavím, rovnako ako ten Jarek," jasne povedal Šíp, čo si o tom všetkom myslí. Pripomenul tiež, že veľkým fanúšikom konšpirácií, ktoré boli neraz skutočne na hrane, bol Karel Gott, u neho to ale akosi všetci veľkoryso prehliadali, na rozdiel od miestami azda nemiestneho humoru starého ostravského barda.

Karel Šíp sa svojho kolegu zastal, myslí si, že sa Jarda Nohavica rád čerí vody a na reakciách verejnosti sa následne zabáva:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Šíp (@_vsechnoparty)

Súvisiace články

Najčítanejšie