Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Celine Dion priznala vážnu chorobu! Je nevyliečiteľná, musí zrušiť turné!
Zdielať na

Celine Dion priznala vážnu chorobu! Je nevyliečiteľná, musí zrušiť turné!

Už nejakú dobu nevyzerá svetoznáma speváčka pôvodom z Kanady, Céline Dion (54), práve najlepšie. Jej vychudnutá postava vyvoláva podozrenie, že trpí anorexiou. Najnovšie sama potvrdila, že naozaj nie je zdravotne v poriadku, a preto ruší jej turné po Európe, ktoré malo odštartovať na budúci rok vo februári. Speváčka priznala, že trpí Moersch-Woltmanovým syndrómom, zriedkavým neurologickým ochorením spôsobujúcim svalové kŕče.

​Turné Courage World Tour po Európe mala Céline začať 24. februára v Prahe a ukončiť ho mala 3. až 4. októbra v Helsinkách. Prekladala ho už viackrát, najskôr kvôli covidu, neskôr sa pridali jej vlastné zdravotné problémy. Pre tie rušila termíny na tento rok a keďže pretrvávajú, neuskutoční turné ani na budúci rok. Síce ho preložila na rok 2024, ale mnohí jej fanúšikovia sú už zrejme právom skeptickí. Vo štvrtok zverejnila speváčka vo videu na Instagrame podrobnosti, prečo na turné nemôže nastúpiť. "Je mi ľúto, že mi trvalo tak dlho, kým som sa vám ozvala. Všetci mi veľmi chýbate a už sa neviem dočkať, keď sa s vami budem môcť osobne porozprávať na pódiu," ospravedlnila sa v úvode s tým, že je pripravená zverejniť pravdu.

"Dlho som sa potýkala so zdravotnými problémami a bolo pre mňa naozaj ťažké čeliť týmto výzvam a hovoriť o všetkom, čím som si prešla. Nedávno mi diagnostikovali veľmi zriedkavú neurologickú poruchu s názvom syndróm strnulého človeka, ktorý postihuje asi jedného z milióna ľudí. Hoci sa o tomto zriedkavom ochorení stále učíme, teraz už vieme, že práve toto spôsobovalo všetky kŕče, ktoré som mala," vysvetlila Dion. "Žiaľ, tieto kŕče ovplyvňujú každý aspekt môjho každodenného života. Niekedy spôsobujú ťažkosti pri chôdzi a nedovoľujú mi používať hlasivky na spev tak, ako som zvyknutá," zverila sa so smutnou skutočnosťou.

Vypočujte si jednu z najznámejších piesní od Celine Dion k filmu Titanic, ktorá pred 25 rokmi očarila fanúšikov po celom svete: 

"Keď vystupujem, vždy zo seba vydávam 100 percent, ale môj stav mi to teraz nedovoľuje. Aby som vás mohla opäť osloviť, nemám inú možnosť, ako sa v tejto chvíli sústrediť na svoje zdravie. A mám nádej, že som na ceste k uzdraveniu. Na to sa sústredím a robím všetko, čo je v mojich silách, aby som sa zotavila," vyznala sa. "Chcem sa vám veľmi poďakovať za vaše povzbudivé želania lásky a podpory na mojich sociálnych sieťach. Veľa to pre mňa znamená. Dávajte na seba pozor. Majte sa dobre. Mám vás veľmi rada a pevne dúfam, že sa čoskoro opäť uvidíme," ukončila svoj príhovor k fanúšikom. Od tých prišla záplava želaní na skoré uzdravenie, hoci nepochybne mnohých mrzí, že sa tak dlho nevedia dočkať koncertu.

Celine sa so slzami v očiach fanúšikom zverila s vážnym zdravotným problémom, kvôli ktorému zrušila jej európske turné:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Céline Dion (@celinedion)

Súvisiace články

Najčítanejšie