Polojasno
30°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Nešťastný pád predčasne ukončil život! Skvelý muzikant zomrel na následky úrazu hlavy!
Zdielať na
Hudba

Nešťastný pád predčasne ukončil život! Skvelý muzikant zomrel na následky úrazu hlavy!

Archívne video

Život prináša nespečetne veľa nečakaných situácií, žiaľ, niektoré aj bolestné, či priam fatálne. Rozhodne nikto nečakal, že hudobník Darren Henley, zomrie predčasne vo veku len 63 po "banálnom" páde vo vlastnom dome. ŽIaľ, spadol tak nešťastne na hlavu, že ho to stále život.

Kapela Red Hot Chilli Peppers si na kamaráta a bývalého kolegu zaspomínala poriadne starým klipom z mladosti:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Red Hot Chili Peppers (@chilipeppers)

Hudobník známy ako D. H. Peligro si pri páde vo svojom dome v Los Angeles udrel hlavu a krátko nato v piatok zomrel. Henley v roku 1988 krátko pôsobil v skupine Red Hot Chilli Peppers, ale známy bol najmä ako člen skupiny The Dead Kennedys, no hral aj s mnohými inými.

Skupina Dead Kennedys na Instagrame zverejnila: "Bubeník skupiny Dead Kennedys D. H. Peligro zomrel včera, 28. októbra, vo svojom dome v Los Angeles. Zomrel na následky úrazu hlavy pri náhodnom páde". Kapelu smrť jej člena výrazne zasiahla, dotkne sa to aj ich turné. "Zmeny sú v štádiu riešenia, budú oznámené v najbližších dňoch. Ďakujeme vám za vaše myšlienky a slová útechy," napísali a nezabudli požiadať aj o pochopenie pre trúchliacu rodinu a potrebu rešpektovania ich súkromia.

Takto to šlo Henleymu za bubnami:

Henley nahradil pôvodného bubeníka skupiny The Dead Kennedys v roku 1981 a zostal s ňou až do jej rozpadu v roku 1986. Potom sa v roku 1988 pripojil nakrátko k rockovej skupine Red Hot Chilli Peppers, s ktorej členmi sa poznal už roky a pôsobil aj v komediálnej skupine Three Little Butt Hairs so spevákom Anthonym Kiedisom ad basgitaristom Flea. Henely pomohol napísať niektoré piesne na štvrtý album skupiny Mother's Milk, ale nehral na ňom. V roku 2009 sa D.H. opäť pripojil ku kapele Dead Kennedys a zostal s ňou až do svojej smrti. Bol tiež lídrom vlastnej skupiny Peligro a vydal tri albumy.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dead Kennedys (@dead__kennedys)

Basgitarista Red Hot Chilli Peppers venoval Henleymu spomienku: "Môj drahý priateľ, môj brat, veľmi mi chýbaš. Dnes som zničený, rieka sĺz, ale celý život si budem vážiť každú sekundu s tebou. Keď som ťa prvýkrát videl hrať s DK v roku 81, vyrazil si mi dych. Tá sila, tá duša, tá zanietenosť. Stal si sa mojím milovaným priateľom, toľkokrát v každej situácii. Zažili sme toľko zábavy, toľko radosti, keď sme si navzájom kryli chrbát. Milujem ťa z celého srdca. Si ten najvernejší rocker a rozhodujúca súčasť histórie RHCP".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Flea (@flea333)

Súvisiace články

Najčítanejšie