Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zdrvený manžel Zagorovej znepokojuje! Každé ráno vraj dáva Hanke pusinku, Vianoce už nezvládne!
Zdielať na

Zdrvený manžel Zagorovej znepokojuje! Každé ráno vraj dáva Hanke pusinku, Vianoce už nezvládne!

Archívna reportáž

Až teraz sa po skone svojej manželky Hanky Zagorovej (†75) vdovec Štefan Margita (66) trochu pozviechal. Dokonca bol ochotný opísať posledné, bolestné dni jeho milovanej Hanky. Odmietol fámu, že dostala ťažkú mozgovú porážku, tvrdí, že ju skolila jej dávna choroba krvi, ktorá po prekonaní covidu nabrala na sile. V jeden moment sa musel realite pozrieť do očí aj on, no pred jeho milovanou Hankou sa to snažil utajiť. O to ťažšie to  bolo.

​Po pohrebe manželky sa Štefan Margita stránil verejnosti a rozhovorov pre médiá. Komunikoval občas len prostredníctvom sociálnej siete s jeho fanúšikmi, ako aj zosnulej Hanky. Priamych otázok o Hanke, s ktorou prežil v láske 30 najkrajších rokov života, sa bál. Iba nedávno sa odvážil konečne vyjsť zo svojej ulity a prehovoril pre reláciu ShowTime. Prezradil aj smutný fakt, že na vážny stav manželky bol lekármi upozornený zhruba dva týždne vopred. Nechcel však, aby sa trápila, a tak pred ňou musel zahrať "najhoršie životné predstavenie, ktoré som vôbec kedy musel hrať."

Ďalší šok pre Štefana nastal, keď ho po skone manželky vyzvala zdravotná sestra, aby manželku vyzliekol a vzal si všetky zlaté predmety. "To bolo pre mňa strašné. Musíš to urobiť. Keby mi to niekto povedal predtým, ako zomrela, tak by som povedal, že toho nikto nemôže byť schopný. Si to schopný, urobíš to, zariaďuješ veci a potom padneš," opísal ťažké chvíle Margita.

Zagorová skonala krátko pred narodeninami:

​Najťažšie chvíle ale prežíval pri poslednej rozlúčke. Urnu s jej popolom má ešte stále doma, nevie sa s ňou ešte stále rozlúčiť a uložiť ju do rodinného hrobu. "Myslím, že tu ešte dlho bude. Tu je jej domov. Ja k nej idem ráno a dám jej pusinku," zaskočil zvláštnym priznaním evidentne stále silného puta. Margita zatiaľ vraj necíti, že je schopný sa s urnou v byte rozlúčiť.

Štefan začína pomaly opäť žiť svojou prácou:

Nedokáže prísť ani na Pražský hrad 28. októbra prevziať štátne ocenenie pre Hanku z rúk prezidenta, ktoré jej udelil. Namiesto seba tým poveril jej blízkeho kolegu Karla Vágnera s ospravedlnením, že má vtedy predstavenie. Možno chce prácou zaháňať myšlienky na Hanku. No nevyhne sa tomu počas Vianoc. "To bude ťažké," povzdychol si Štefan v rozhovore pre Český rozhlas. "U nás už v novembri bolo niekoľko stromčekov, ktoré som staval, a Hanka vždycky chcela, nech ich večer rozsvietim. Tento rok nebudem stavať nič. Nemám na to," priznal sa spevák, že ho čakajú trpké chvíle. Rovnako sa ale musí sústrediť na veľký januárový koncert v O2 aréne, kde chce vzdať Hanke hold spolu s hosťami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie