Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Tragický prípad uzavretý? TAKTO sa vyriešil Baldwinov problém so žalobou za smrť kameramanky!
Zdielať na

Tragický prípad uzavretý? TAKTO sa vyriešil Baldwinov problém so žalobou za smrť kameramanky!

Archívna reportáž

Zakrátko to bude už rok, čo sa na ranči Bonanza Creek neďaleko Santa Fe v Novom Mexiku počas nakrúcania nízkorozpočtového filmu Rust stala desivá nehoda. Herec Alec Baldwin (64) 21. októbra počas jedného záberu vystrelil ostrým nábojom smerom ku kameramanke Halyne Hutchins (†42), pričom ju smrteľne zranil a navyše postrelil do ramena aj režiséra Joela Souza (48). V celom prípade sa objavilo veľa záhad a zádrhelov, ktoré poukazujú na to, že sa na pľaci nedodržiavali viaceré predpisy. Vinu na tom nesú aj producenti, ktorí sa snažili čo najviac ušetriť. Jedným z nich bol aj Baldwin.

​Po tejto tragickej udalosti sa okamžite rozbehlo vyšetrovanie a napokon padli aj súdne žaloby na Baldwina. Ten oficiálne čelí obvineniam z trestného činu v súvislosti so smrťou mladej kameramanky, ako uviedla v septembri generálna prokuratúra Nového Mexika. Vyšetrovatelia stále zisťujú, ako a či došlo k výstrelu zo zbrane, s ktorou Baldwin manipuloval, keďže ten sa prekvapivo ohradil, že púšť nestlačil. Najväčšie trápenie však prežila nepochybne rodina zosnulej kameramanky, jej manžel Matthew Hutchins (39) a syn Andros (10), ktorý načas prestal celkom komunikovať. Rodina podala neskôr na Baldwina a ďalších zodpovedných osôb žalobu. No zdá sa, že hrozba visiaca nad Baldwinom je zažehnaná. Došlo totiž k dohode, píše CNN.

Baldwin vo svojom príspevku na Instagrame označil dohodu za "riešenie tejto tragickej a bolestivej situácie. Počas celého tohto náročného procesu si všetci zachovali špecifickú túžbu urobiť to najlepšie pre syna Halyny". Režisér filmu Rust Joel Souza, uviedol vo vyhlásení, že svoju ďalšiu prácu na filme bude venovať "ucteniu Halyninho odkazu". "Hoci je to určite trpké, teší ma, že teraz spoločne dokončíme to, čo sme s Halynou začali," povedal Souza.

Len pred pár dňami sa stal Alec osmykrát otcom:

​Matthew Hutchins prostredníctvom právneho zástupcu oznámil, že bude vymenovaný za výkonného producenta filmu, ktorého nakrúcanie sa obnoví v plnej zostave v januári a nemá záujem sa ďalej zúčastňovať na obviňovaní Baldwina a producentov.  "Nemám záujem zúčastňovať sa na obviňovaní alebo pripisovaní viny (producentom alebo pánovi Baldwinovi). Všetci sme presvedčení, že Halynina smrť bola hrozná nehoda. Som vďačný, že sa producenti a komunita zábavného priemyslu spojili, aby vzdali hold Halyninmu poslednému dielu," uviedol manžel zosnulej kameramanky s tým, že urovnanie jeho žaloby podlieha ešte schváleniu súdom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Prokurátorka zo Santa Fe Mary Carmack-Altwies, v reakcii na to prostredníctvom hovorkyne pre CNN uviedla: "Zatiaľ čo občianskoprávne žaloby sa riešia súkromne a často zahŕňajú finančné odmeny, v trestných prípadoch sa riešia len fakty. Ak fakty a dôkazy oprávňujú trestné obvinenia podľa zákonov Nového Mexika, potom budú vznesené obvinenia. Nikto nie je nad zákonom." Najmenej štyri ďalšie žaloby, ktoré podali členovia štábu, zostávajú v riešení. Či je za dosiahnutím dohody medzi Baldwinom a Hutchinsom aj finančná kompenzácia zo strany herca nie je oficiálne známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie