Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Uvedomovala si, čo robí? Výlet Lely Vémoly za plastikou do Iránu sa zvrtol ako nechcela!
Zdielať na

Uvedomovala si, čo robí? Výlet Lely Vémoly za plastikou do Iránu sa zvrtol ako nechcela!

Archívne video

Lelin manžel Karlos je milovníkom žien upravovaných plastickými chirurgmi

Aj keď Lela Vémola (33) podľa jej slov dlho zvažovala svoju cestu za plastikou nosa a viečok do Teheránu k vyhlásenému chirurgovi, niečo predsa len pritom celkom nezvážila. Zrejme jej nenapadlo brať dostatočne vážne aktuálnu situáciu v Iráne, kde vypukli veľké nepokoje za oslobodenie žien spod nátlaku a nezmyselných pravidiel, konkrétne povinnosti nosiť hidžáb, ktorý musia mať na hlave všetky ženy. Hidžáb je pokrývka či šatka, ktorou si ženy zakrývajú vlasy a zväčša ramená a hrudník, vyžaduje to od nich muslimská viera. V Iráne je to dokonca nariadené aj zákonom. To sa ale už dávno mnohým iránskym ženám, ktoré ešte začiatkom 70. rokov žili v úplnej slobode, nepáči.

​Do svojho vzhľadu zjavne zahľadená Lela zjavne nerieši tento politicko-náboženský problém iránskych žien, keď sa po prílete do Teheránu dokonca s hidžábom nafotila a  fotky zdieľala na Instagrame. To mnohých jej sledovateľov pobúrilo a niektorí hneď zareagovali v komentároch. "Viete, že v krajine, v ktorej sa práve nachádzate, ženy umierajú, pretože chcú späť svoje práva? Právo študovať, šoférovať a tak ďalej? A vy si tam idete urobiť  plastiku? To, že doma nechávate svoje dve malé deti, snáď ani netreba zmieňovať," upozornila ľahkovážnu influencerku jedna z jej sledovateliek, ale zas treba uviesť na správnu mieru to, že ženy v Iráne študovať a riadiť auto môžu, situácia je v tomto smere horšia v Saudskej Arábii. Iste ale ani v Iráne rovnoprávnosť žien s mužmi nepanuje. 

"Toto sem môže dať iba trúba, keď v Iráne umierajú ženy kvôli hidžábu," vmietla Lele tvrdú kritiku ďalšia súcitiaca s iránskymi ženami. Nepokoje tam totiž vypukli po tom, čo mravnostná polícia zadržala mladú ženu kurdského pôvodu Mahsá Amíní (†22) kvôli tomu, že mala príliš voľne nasadený hidžáb, čo je ale podľa skúseností cestovateľov pomerne bežné u iránskych žien. V jej prípade ale na to fatálne doplatila, keď voči nej, podľa vyjadrenia jej rodiny, použili kruté násile s následkom úmrtia. Oficiálne ju ale postihol infarkt, čo je ale pri tak mladom človeku rozhodne podozrivé. To bolo potom impulzom na vznik protivládnych nepokojov.  

Lela neraz riešila kritiku verejnosti kvôli vyzývavým záberom, ktoré pridáva na sociálne siete. Takto reagovala na jeden z mnohých kritických komentárov:

Ale Lelin príspevok s hidžábom na Instagrame si všimli dokonca aj Iránci a jeden jej to vytkol v komentári. "Prišla ste do našej krajiny, kde ľudia a ženy bojujú za odstránenie povinnosti nosenia hidžábu. Chcú slobodu a získať svoje práva. Dúfam, že ak sa k nám vrátite, už nebudete nosiť hidžáb,“ odkázal jej mladý Iránec. Na rozdiel od Lely sa dočkal odpovede od českých sledovateľov, ktorí mu vysvetlili,  že pôvodom slovenská influencerka zrejme nie je v obraze o tom, čo sa deje v Iráne a nemá ani hlbšie znalosti o povinnosti hidžábu pre iránske ženy. Berie ho skôr ako módny doplnok. "Chcelo by to plastiku rozumu," kopol si do nej preto niekto v komentári. Možno sa Lela aspoň trochu zamyslí nad svojou povrchnosťou.

Lela sa aj navzdory zlej situácii v Iráne, kde pre pramienok vlasov násilne zomrela mladá žena, prezentuje tak ako je zvyknutá, luxusom a sexy pózami:

Súvisiace články

Najčítanejšie