Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Srdcervúce detaily o skone Zagorovej! Jej manžel priznal, že Hanku musel posledné dni klamať!
Zdielať na

Srdcervúce detaily o skone Zagorovej! Jej manžel priznal, že Hanku musel posledné dni klamať!

Archívna reportáž

Po skone Hanky Zagorovej (†75) nedokázal jej manžel, operný spevák Štefan Margita (66), prehovoriť na verejnosti o tom, čo presne sa udialo. Časom tá najväčšia bolesť predsa len trochu pominula a on už bol ochotný otvoriť svoju dušu v súvislosti s poslednými dňami jeho milovanej. Nebolo to pre neho iste ľahké, ale možno chcel splatiť dlh pre tých jej priaznivcov a obdivovateľov, ktorí ju sledovali dlhé roky a veľmi jej želali uzdravenie.

Štefan Margita súkromnej českej televízii Prima ochotne ukázal Hankine obľúbené kreslo, kde sedávala, obraz s jej podobizňou, aj kvety, o ktoré sa starala. "Všade vidím Hanku... Chýba mi, strašne mi chýba," zveril sa evidentne stále veľmi rozcítený spevák. Hanka, žiaľ, posledné týždne života doma netrávila, museli ju previezť do nemocnice kvôli zhoršenému zdravotnému stavu. "Lekári ma vopred upozorňovali, že je to veľmi zlé. Že musím počítať so všetkým. A v tej chvíli som o päť sekúnd vstupoval do izby, kde ležala Hanka, tak sa prosto musíš usmievať. Ty to na sebe nesmieš dať najavo. A to bolo moje najhorší životné predstavnie, ktoré som vôbec kedy musel hrať," rozcítil sa Margita pri bolestnej spomienke.

"Stále sa vypytovala, čo budeme robiť. Či pôjdeme na Slávika. Jednoducho netušila, že sa to stane. Bola veľmi pozitívna, ale potom sa to zrazu začalo veľmi, veľmi zhoršovať. Lekári povedali, že by bolo lepšie, keby som sa tam nasťahoval. Ale to sme sa ešte stále bavili, smiali sme sa. Veľa spala, chuderka. A potom už ani nemala chuť do jedla," spomína Štefan Margita, ktorý odmietol špekulácie, že ju postihla ťažkú mŕtvica. "Hanka zomrela na tú svoju chorobu, kde naozaj neexistovala žiadna možnosť. Vyčerpala všetky, ktoré v medicíne sú. A tam, bohužiaľ, nešlo nič robiť," vysvetľoval. Hanku previezli do nemocnice s horúčkou asi štrnásť dní pred jej skonom. Lekár oznámil Margitovi, že sa už zrejme domov viac nevráti.

Vypočujte si pieseň Jesenná láska od Štefana Margitu a Hanky Zagorovej: 

"Potom som sa tam nasťahoval. No, žiť s tým, to bolo strašné. Musíš sa usmievať. Ona zomrela v piatok a vo štvrtok, tak okolo pol piatej, sa prebrala, pozrela na mňa a povedala: ’Pusinka’ . Potom už spala až do rána a o jedenástej dopoludnia zomrela. Ja som sa vždy len pýtal, či nemá bolesti. Oni povedali, že nie. Takže v podstate spinkala. Hrôza. Potom zariaďuješ veci a potom padneš. Neplač! Hanka sa na teba pozerá, kopne ťa," opisoval Štefan svoje pocity. "Nechcem tomu uveriť. Ja by som sa chcel tak prebrať a povedať si: ’Ježiš, to bol strašný sen’ . Ale bohužiaľ to nie je sen," konštatoval spevák, ktorý svoju Hanku neprestane nikdy milovať.

Štefanovi milovaná manželka veľmi chýba:

Súvisiace články

Najčítanejšie