Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Český hviezdny herec Kotek to povedal zostra! TAKTO zhodnotil slovenských hercov!
Zdielať na

Český hviezdny herec Kotek to povedal zostra! TAKTO zhodnotil slovenských hercov!

Archívna reportáž

Nezabudnuteľný Rendy z filmu Snowborďáci, herec Vojta Kotek (34), patrí už roky k idolom mnohých žien. Hoci od Snowborďákov ubehlo neuveriteľných osemnásť rokov, stále sa môže radiť k mladým hercom a má pred sebou nepochybne ešte mnoho skvelých úloh. Vekom sa však u neho začali prejavovať sklony priberaniu. Je možné, že kilá navyše spôsobila aj jeho vážna nehoda na motorke, po ktorej musel byť dlho hospitalizovaný a ležať na lôžku. V jednom to bola ale výhoda, keď ho vybrali do komédie Vlastníci, kde mal zahrať staršieho pána. No z oblín nadšený nie je.

​Pochopiteľne sa chcel Kotek nadbytočných kíl zbaviť čo najrýchlejšie. To sa mu aj podarilo už behom troch mesiacov. Dokázal za ten čas zhodiť neuveriteľných sedemnásť kíl. Postupne sa ale pár kíl predsa len opäť vrátilo a veľmi rád by sa ich zas zbavil. Práve teraz je na to podľa neho ten správny čas. "Rád by som sa zas dostal do formy, čo sa spája s cvičením a diétou. Myslím, že prvé mesiace nového roku sú k tomu absolútne ideálne, pretože keby sa človek do niečoho takého pustil skôr, ochudobnil by sa o veľa radostí, zvlášť cez Vianoce," zveril sa so svojou predstavou Vojta Kotek pre Deník.cz. Je jasné, že labužníka v sebe nezaprie.

Vie sa ale aj prekonať, keď je to treba. "Nejde o to, že by som bol narcis, ale kamera pridáva kilá. Takže keď ich so sebou človek normálne vláči pár naviac, je potom na obraze taký zbytočne veľký… To veľmi dobre vedia aj slovenskí herci, na ktorých je vo väčšine prípadov radosť pozrieť, ako sú pekne osvalení. My, Česi, na nejakú starostlivosť o seba skôr kašleme, čo je mi v niečom sympatické, ale na druhú stranu si uvedomujem, že nemať nadváhu a zdravo jesť plus cvičit je skvelé," prezradil prekvapivo Kotek, že práve v slovenských kolegoch má vzor pre svoje odhodlanie na figúre pracovať. Faktom je, že pri pohľade napríklad na Koleníka či Maštalíra musí mať človek pocit, že v posilňovni aj nocujú.

V českej komédii Vlastníci sa Kotkovi "pupok" hodil:

Kotek ale tiež nezaháľa a jednou z jeho aktivít už od minulého roku je aj beh. "Snažím se teraz nejako behať, cvičiť, ale som po rehabilitáciách, takže zatiaľ nemôžem celkom naplno, ale pomaly sa do toho dostávám," prezradil vlani na jar  Kotek. Dá sa predpokladať, že už je na tom odvtedy lepšie. Má viacero pripravovaných projektov. "Do niektorých by sa hodilo, aby som schudol, do niektorých zas, aby som pribral. Tak som zvolil strednú cestu najmenšieho odporu a snažím se to urobiť tak, aby som bol ja so sebou spokojný," dodal na vysvetlenie. Zdravie je aj pre neho iste to najdôležitejšie, po ťažkej nehode si ho už vie naozaj vážiť. A udržiavať svoj BMI v zelených číslach je skutočne základ, čo môže človek pre svoje zdravie spraviť.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie