Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Harry a Meghan sa po dlhšej dobe ozvali! TOTO je ich jednoznačné stanovisko!
Zdielať na

Harry a Meghan sa po dlhšej dobe ozvali! TOTO je ich jednoznačné stanovisko!

Archívna reportáž

Princ Harry a Meghan Markle vyjadrili podporu Ukrajine po tom, ako Rusko začalo rozsiahlu inváziu do susednej krajiny. "Princ Harry a Meghan, vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, a my všetci v Archewelli, stojíme na strane ukrajinského ľudu proti tomuto porušeniu medzinárodného a humanitárneho práva a vyzývame svetové spoločenstvo a jeho lídrov, aby urobili to isté," uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na webovej stránke neziskovej organizácie páru vo štvrtok večer.

Tridsaťsedemročný Harry z Kalifornie a štyridsaťročná Markle sú zatiaľ jedinými členmi britskej kráľovskej rodiny, ktorí sa vyjadrili proti vojne. Na postoj kráľovnej sa stále čaká, no tá v súčasnosti bojuje s covidom. Britský premiér zareagoval medzi prvými, konanie Ruska odsúdil a Británia schválila mimoriadne ostré sankcie. Harry a Meghan dali jasne najavo, že sa nebudú držať v úzadí pri žiadnej téme, čo je vzhľadom na údajné vojvodkynine ambície aj pochopiteľné.

​Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok skoro ráno oznámil začiatok "špeciálnej vojenskej operácie" na Ukrajine, čím vystupňoval konflikt, ktorý sa datuje od roku 2014. V priebehu niekoľkých minút po Putinovom video vyhlásení zasiahli hlavné mesto Kyjev rakety.

Súvisiace články

Najčítanejšie