Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ivana si na Karla Gotta zaspomínala len stručne, no na cintoríne to vyzeralo úplne inak!
Zdielať na

Ivana si na Karla Gotta zaspomínala len stručne, no na cintoríne to vyzeralo úplne inak!

Archívna reportáž

Aj po troch rokoch od skonu legendárneho speváka Karla Gotta (†80) na neho fanúšikovia stále spomínajú. Je to vidno aj na tom, že na jeho mieste posledného odpočinku na cintoríne v pražských Malvazinkách bolo na 3. výročie od jeho posledného vydýchnutia veľmi rušno. S pokorou mu vzdali úctu položením vencov, kytíc, odkazov a iných suvenírov, či len zapáním sviečky, mnohí jeho verní obdivovatelia.

​Po Zlatom slávikovi zostalo mnoho piesní, ktoré sa navždy budú ozývať z éteru, vlani sa začal premietať aj filmový dokument s názvom Karel, vyšla aj výpravná autobiografická kniha s poetickým názvom Moja cesta za šťastím s majstrovým osobným vkladom, doplneným obrovským množstvom fotodokumentácie. Karel Gott zomrel v utorok, 1. októbra 2019 krátko pred polnocou vo veku 80 rokov, doma, v kruhu svojej rodiny Smutnú správu vtedy potvrdila aj vdova Ivana Gottová (47), ktorá je odvtedy verejne neveľmi viditeľná. Na tretie výročie od toho osudného dátumu mu nezabudla poslať odkaz prostredníctvom Instagramu, hoci tentokrát bol pomerne stručný.

"Najdrahší Kája, dnes sú to tri roky... Ako veľmi nám tu chýbaš! Neexistuje deň, keď by sme si na teba s Charlottkou a Nellinkou nespomenuli... Navždy zostaneš v našich srdciach," napísala vdova Ivana na profil s menom Karla Gotta, kam píše rôzne odkazy jeho sledovateľom či priamo ona, alebo PR manažér spoločnosti Karel Gott Agency. Na príspevok vdovy reagovali obratom mnohí, medzi nimi aj Dara Rolins (49). Odkazy od verných fanúšikov dostal majster aj priamo na svojom poslednom mieste odpočinku v Malvazinkách. Aktuálne fotky si môžete pozrieť TU.

Karel Gott má skutočne impozantný, dôstojný náhrobok:

​Ako každý rok, aj teraz prišli na cintorín mnohí priaznivci majstra, aby mu vzdali úctu či už tichou spomienkou, alebo aj symbolickým darom. Nechýbali odkazy na vencoch, kyticiach, kamienkoch a iných predmetoch  Veľká kytica s trikolórou dokazuje, že na majstra nezabúda ani prezident Miloš Zeman s manželkou. Do oka padol každému aj krásny originálny veniec z ruží a jesenných listov, ktorý obklopuje gramofónovú platňu. Na čiernej stuhe je napísané "Spomienky starnú, dostanú tvár tvárnu..." s malým srdiečkom na konci. Jeho obdivovatelka Angela P. položila na jeho náhrobok kyticu s odkazom: "Chýba. Včera. Dnes. Ráno. Vždy." Na jednom kamienku je vidieť slová zo známej piesne Gotta "Být stále mlád". Ani Karlovi sa tento zázrak nepodaril, no vďaka jeho piesňam ostane navždy nesmrteľný.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie