Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po skone Zagorovej sa Česi boja o ďalšiu hviezdu! Rottrová ruší koncerty, TOTO je dôvod!
Zdielať na

Po skone Zagorovej sa Česi boja o ďalšiu hviezdu! Rottrová ruší koncerty, TOTO je dôvod!

Archívne video

Z českej hudobnej scény nedávno odišla navždy speváčka Hana Zagorová (†75) a niekdajšie Československo prišlo o legendu. Mnohí sú aktuálne znepokojení zdravotným stavom ďalšej speváckej hviezdy, Marie Rottrovej (80). Už vlani v novembri sa práve pred oslavou jubilea nakazila covidom a museli ju preto odložiť. V júli tohto roku mala zas veľké problémy s hlasivkami kvôli chrípke a musela preto odvolať svoje plánované koncerty. Sotva sa zotavila, prišla ďalšia pohroma a opäť musí rušiť koncerty.

​Pre problémy so zdravotným stavom a hlasivkami odišla z hudobnej scény pred časom aj Marta Kubišová, ktorá má osemdesiatku osláviť začiatkom novembra. Žiaľ, všetky tri speváčky poznamenali roky náročného života, ale Marie Rottrová to stále so spevom a vystupovaním nevzdáva. Pritom to bola ona, ktorá kvôli zdravotnému stavu a únave odišla načas z hudobnej scény ešte koncom osemdesiatych rokov. "Mala som plný program koncertov, deti a bola som na všetko sama. Cítila som, že niet úniku, pracovala som pod tlakom. Na jednom koncerte som si nemohla spomenúť na jediný text svojej piesne," prezradila svojho času pri spomienke na najťažšie chvíle, ktoré vo svojom živote zažila. 

Pred pár rokmi prerušila svoju kariéru druhýkrát. "Tiež som bola trochu unavená. Opäť toho bolo príliš veľa. Spievala som s tromi kapelami,"  ozrejmila dôvody. Spievanie jej ale po čase chýbalo a na pódium ju vrátila nebohá Hana Zagorová. "Bola to ona, kto ma po dvoch rokoch môjho odpočinku pozvala ako hosťa na svoj vianočný koncert," spomínala. Nútenú prestávku mala aj počas pandémie covidu a tento rok ju zas trápia hlasivky. Od polovice júla takmer mesiac nemohla po ťažkej chrípke spievať a účinkovať na koncertoch. Po návrate má problém s hlasivkami opäť.

Vypočujte si krásnu pieseň Lásko voníš deštěm od Marie Rottrovej:

Tentokrát zdieľala fotku, kde sedí pri čaji s citrónom, medom a zázvorom: "Drahí a milí, môj minulý koncert si vybral svoju daň. Striedanie v dobre vyhriatej šatne, spievanie vonku na studenom vzduchu a dlhá a náročná cesta spôsobili, že mám lekárom nariadený hlasový odpočinok a pokojový režim do konca mesiaca." Oznámila, že ruší pondelkový koncert v Moste a nevystúpi ani v sobotu na galakoncerte v pražskom Obecnom dome. "Dohovorili sme sa na vianočnom koncerte so všetkou parádou a detským zborom. Dátum oznámime čoskoro, bude v prvej polovici decembra," dodala na povzbudenie. Snáď bude zakrátko v poriadku a všetko vyjde ako má.

Marie Rottrová musela pre chorobu zrušiť koncerty: 

Súvisiace články

Najčítanejšie