Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hviezdny český spevák prerušil turné! Nedokáže už ani stáť!
Zdielať na

Hviezdny český spevák prerušil turné! Nedokáže už ani stáť!

Zdroj: Instagram/VN

Legendárny český spevák Vašek Neckář (78) sa po prekonaní ťažkej mozgovej príhody pred dvadsiatimi rokmi postupne vďaka starostlivosti lekárov a svojej pevnej vôli dostával do poriadku. A vďaka bratovi Janovi Neckářovi (73) začal opäť aj koncertovať. No jeho zdravie nie je stopercentné, tento rok bol v nemocnici už trikrát. Na jar sa pre problémy s ľavou nohou dával do poriadku v rehabilitačnom ústave. Uprostred leta ho zas kvôli tŕpnutiu v rukách hospitalizovali v pražskej nemocnici a do tretice má teraz problémy s tŕpnutím palca. Je to také zlé, že po jeho vystúpení s bratom a kapelou Bacily v Nitre sa museli preto vrátiť domov a prerušiť turné.

​Je až obdivuhodné, ako dokáže Václav Neckář neustále prekonávať svoje pretrvávajúce problémy po prekonaní mŕtvice spred dvadsiatich rokov. Hoci sa mu ťažko chodí a udržuje stabilita, koncertovania sa nevzdáva. Naposledy mu začal tŕpnúť palec na pravej nohe, hoci utrpel mŕtvicu na pravej strane mozgu, ktorá sa ale prejavuje na ľavej strane tela. Práve palec na nohe má však veľký podiel na stabilite celého tela. "Dokonca sa stalo, že spadol, musíme byť opatrní," zveril sa v rozhovore pre súkromnú televíziu Václavov brat Jan. Aj preto radšej prerušili turné, aby mohol Vašek rehabilitovať. "Verím, že cez víkend budeme už s kapelou vystupovať," vidí to Jan optimisticky.

Bratia Neckářovci stoja vždy pevne pri sebe. Keď sa na jar po skončení  pobytu v rehabilitačnom ústave v Kladruboch rozhodol Vašek uskutočniť pre personál a pacientov koncert, chýbal tam ale jeho brat Jan. "Honza sa vracal z Ameriky s medzipristátím v Londýne a niekde na trase chytil covid. Musel preto zostať doma," ospravedlnil jeho neprítomnosť. Pokúsil sa ho nahradiť ako zvukár spevákov jediný syn s rovnakým menom Václav Neckář ml. (48). Brat Jan vystrašil Vaška aj vlani, keď dostal infarkt po ceste do teplických kúpeľov, kde sa vtedy spevák rehabilitoval. Našťastie, dostal sa do poriadku. 

Vypočujte si pieseň Andělé strážní od Václava Neckáře:

Vašek mal začiatkom augusta veľkú starosť aj o kamarátku Martu Kubišovú už z čias ich tria s Vondráčkovou Golden Kids, keď náhle musela podstúpiť operáciu v nemocnici. V rovnaký deň tam hospitalizovali aj jeho, keď mu nevedno prečo prišlo nevoľno a odrazu nemohol pohnúť prstami jednej ruky, ktoré mu brneli. Už na druhý deň v piatok ho prepustili. Bol však naďalej nešťastný kvôli Martinej chorobe, chcel s ňou práve v piatok osláviť veľké výročie. "Vidíte, a to som sa tak tešil na piatok, že Martou uvidím v Múzeu Kampa, kde máme s bratom koncert k 50. narodeninám našej kapely Bacily a predstavíme tam skvelé kvarteto Až do dna. Martička tam mala byť tým najčestnejším hosťom," zveril sa Blesku Neckář, ktorý má odohrať v októbri s bratom a kapelou Bacily veľký jubilejný koncert a v decembri zas tradičný vianočný koncert. Nuž ale, je už vo veku, keď človek nikdy nevie, ako sa rozhodne jeho telo, ostáva veriť, že mu bude zdravie ešte dlho slúžiť.

Václav Neckář musel kvôli zdravotným problémom prerušiť aktuálne turné:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie