Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Má veštba o skorom skone kráľa Karola III. opodstatnenie? TENTO pohľad na detail jeho tela desí!
Zdielať na

Má veštba o skorom skone kráľa Karola III. opodstatnenie? TENTO pohľad na detail jeho tela desí!

Archívna reportáž

Mnohých vyznávačov britskej kráľovskej rodiny zaskočila ešte v júli predpoveď istého Logana Smitha o dátume skonu kráľovnej Alžbety II. (†96). Ako už je známe, trafil sa na deň presne. O to desivejšie ale vyznieva jeho predpoveď súvisiaca s odchodom na večnosť jej syna, nového kráľa Karola III. Ten sa podľa Smitha nedožije tak vysokého veku ako jeho mama, stará mama či prastará mať. Zomrie vraj 28. marca 2026.

​Doteraz si azda nikto nevšimol nič, čo by naznačovalo, že by mal Charles nejaké zdravotné problémy. No teraz predsa len jeden detail vzbudil obavy, že niečo s ním predsa len niečo nie je v poriadku. Aktuálne koluje sociálnymi sieťami fotografia monarchu s mimoriadne opuchnutými a červenými prstami. Ani náhodou to nevyzerá dobre, ani zdravo, ako môžete vidieť na TEJTO fotke.

Doktor Gareth Nyesa pre DailyStar snažil objasniť, čo by mohlo byť príčinou tohto stavu. Nový kráľ by mohol podľa jeho skúseností a odborného pohľadu trpieť edémom obvyklým pre vyšší vek, alebo dokonca aj artritídou. Opuchmi prstov súčasný kráľ  trpí už roky, pričom on sám ich v roku 2012 počas turné v Austrálii po dlhom lete dokonca žartom nazval "klobásovými prstami".

V čase hlbokého smútku sa musel Charles sústrediť na to, že sa z neho stal kráľ Karol III.:

​Britský lekár vysvetlil, čo sú to vlastne opuchy, či odborne edémy. "Edém je stav, keď telo začne zadržiavať tekutiny v končatinách, zvyčajne v nohách a členkoch, ale aj v prstoch, čo spôsobuje ich opuch," uviedol doktor Gareth Nye. "Ak chcete zistiť, či ide o túto príčinu, stlačením opuchnutej oblasti na približne 15 sekúnd sa v nej vytvorí jamka," odporučil. Za edémy môžu byť zodpovedné viaceré faktory. U Charlesa predpokladá najmä vyššie spomenuté v súvislosti s vekom a artritídou. Myslí si ale, že s veľkou pravdepodobnosťou by ani jeden z týchto dôvodov nemusel znepokojovať verejnosť.

Zvláštne opuchnuté ruky sú zjavné takmer na všetkých fotkách:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse)

U starších ľudí sa môžu opuchy objaviť, ak dlho sedia. Charles bol mnohokrát zobrazený s opuchnutými rukami a nohami, keď výrazne dlho strávil čas v lietadle. Ďalšou možnou príčinou "klobásových prstov" je artritída. "Artritída je ďalšie časté ochorenie u ľudí nad 60 rokov. Často postihuje tri hlavné oblasti ruky - kĺb palca alebo kĺby prstov," vysvetľoval s tým, že prsty sú vtedy aj tuhé a bolestivé. Príčinami môže byť aj strava s vysokým obsahom soli, či užívanie špecifických liekov, ako sú aj tie na tlak. Na blížiaci sa koniec kráľovnej poukazovali tiež jej ruky, ako upozornila lekárka z Perthu, ale nie kvôli opuchu. Mala na nich krvné podliatiny, čo mohlo súvisieť so zlým periférnym obehom, čo niekedy môže vyústiť do zlyhania srdca, ale je aj príznakom zlyhania viacerých iných orgánov. Snáď nebudú ruky fatálnym signálom aj v prípade nového kráľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie