Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Českom otriasla tragédia! Po troch dňoch pátrania našli len 57-ročného speváka mŕtveho!
Zdielať na

Českom otriasla tragédia! Po troch dňoch pátrania našli len 57-ročného speváka mŕtveho!

Zdroj: pexels.com

Nepatril medzi super hviezdy, no svojich fanúšikov mal. Tých, veľmi zasiahla správa o smrti speváka Pavla Nováka ml. (†57), syna známeho speváka zo 60. rokov Pavla Nováka st. (†64). Aj on po vzore otca pôsobil na hudobnej scéne, bol spevákom, hudobníkom, režisérom aj textárom a jeden čas používal psyeudonym Pavel Riedl.

​Príčina predčasného skonu Pavla Nováka ml. sa vyšetruje, policajti ho našli tri dni po tom, ako v piatok rodina nahlásila jeho zmiznutie, píše Přerovský denník.  Žiadne podrobnejšie informácie polícia denníku neposkytla s ohľadom na rodinu zosnulého a jeho blízkych. Libor Hejtman, krajský policajný hovorca uviedol: "Po mužovi bolo v piatok 2. septembra vyhlásené celoštátne pátranie a v pondelok 5. septembra podvečer bol nájdený bez známok života v okrese Pelhřimov. Príčina smrti zatiaľ nie je známa. To sa zistí až po nariadení pitvy. Nič však nenasvedčuje tomu, že by išlo o cudzie zavinenie." 

Pavel sa po smrti otca v roku 2009 rozhodol ďalej pokračovať v rodinnej tradícii so svojimi vlastnými hudobnými projektami, ktoré zahŕňali aj výchovné koncerty pre školy s otcovými najväčšími hitmi, ako Nádherná láska, Pihovatá či Malinká. Koncertoval po celej Českej republike a bol tiež častým hosťom v TV Šlágr. Popri tom bol aj profesionálnym potápačom. Zanechal po sebe manželku a dcéru, ale veľký smútok spôsobil iste aj sestre, speváčke Olge Novákovej-Jochýmkovej a bratovi, taktiež spevákovi Tomášovi Novákovi. Ich slávny otec podľahol 11. februára 2009 po osemročnom boji rakovine prostaty v nemocnici v Přerove. 

Pavel Novák ml. spieval veselé piesne podobne ako jeho slávny otec, vypočujte si kompiláciu niekoľkých z jeho piesní:

Aj preto sa dal jeho najstarší syn Pavel v roku 2019 vyšetriť v olomouckej nemocnici a výsledky ukázali, že ani jeho táto zákerná choroba neminula. "Nebudem sa krčiť v kúte a čakať, kým to príde. Ak viem, že mám v sebe ťažkého súpera, chcem s ním bojovať," prezradil vtedy spevák Blesku s tým, že stále má veľkú šancu na vyliečenie. Rozhodol sa v mene osvety inštalovať aj výstavu fotografií známeho českého fotografa Jindru Štreita zo Soviniec. "Výstava sa volá Tichý zabijak a mapuje ľudí a ich liečbu. Aj môj otec tam má dve veľmi emotívne fotografie. Hlavný význam výstavy spočíva vo vzdelávaní. Každý muž po päťdesiatke by sa mal dať vyšetriť a tí, ktorí majú rodinné predispozície ako ja, by to mali urobiť oveľa skôr," radil vtedy Pavel Novák ml. Spevák bol pred rokmi vážne závislý od alkoholu a nazýval sa abstinujúcim alkoholikom, o tom, žeby démonovi opäť podľahol sa nevie.  

Smutná správa o smrti mladého človeka a obľúbeného speváka koluje sociálnymi sieťami: 

Súvisiace články

Najčítanejšie