Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zádušná omša, rozlúčka pre verejnosť a napokon TENTO tajný akt, kde boli len traja Zagorovej najbližší!
Zdielať na

Zádušná omša, rozlúčka pre verejnosť a napokon TENTO tajný akt, kde boli len traja Zagorovej najbližší!

Archívna reportáž

Ubehol týždeň od oznámenia, že speváčka Hana Zagorová už nie je medzi nami. Aj keď sa o jej veľkých zdravotných problémoch vedelo už dlho, predsa si len mnohí mysleli, že to ešte nejakú dobu predsa len dá. Chorobou krvi trpela už od mladosti a dokázala s ňou bojovať až na posledné dva roky bez toho, aby prestala koncertovať a nahrávať nové pesničky. Aj tento rok mala v októbri v pláne k nim pridať nové nahrávky, ba nestrácala celkom nádej ani na koncertovanie. Osud chcel však inak, a tak sa tento týzdeň s ňou ako najbližší, tak aj verejnosť museli rozlúčiť na jej poslednej ceste v pozemskom živote. Jej pozostaky boli už aj spopolnené.

​Pred verejnosťou utajený smútočný obrad v  pražskom  Krematóriu Strašnice sa uskutočnil už len za prítomnosti vdovca Štefana Margitu (66) a Zagorovej staršej sestry Evelyn Bečvaříkovej (78), píše portál Blesk.cz. Stalo sa tak po zádušnej omši v utorok v kostole na Malej strane v centre Prahy a vystavení rakvy s pozostatkami Hany Zagorovej v Divadle Kalich v stredu, kam sa so speváčkou mohli prísť rozlúčiť všetci jej priaznivci. V stredu krátko pred 18. hodinou mal rakvu z Kalicha odviezť pohrebný voz priamo do strašnického krematória. Vdovec Štefan Margita a sestra Evelyn Bečvaříková tam prišli zhruba po hodine. Margitu priviezol bývalý vodič Karla Gotta, aby sa naposledy rozlúčil so svojou milovanou Hankou. Zdržal sa tam iba krátko.

Smútok vdovca po manželke sa snáď nedá ani popísať. Hanka bola pre neho stredobodom vesmíru. Jeho láska k nej nikdy neutíchala počas dlhých 30 rokov, odkedy sa dali dokopy. V júni oslávili 30 rokov od ich sobáša, ktorý sa uskutočnil vzápätí po rozvode speváčky s baletným majstrom Vlastimilom Harapesom (76), za ktorého bola vydatá v rokoch 1986 až 1992. Nejaký čas mu Zagorová svoj vzťah so Štefanom zatajovala. Bol preto riadne prekvapený, keď ich spolu zbadal v aute z autobusu, ktorým šiel na divadelný zájazd. Potom sa už Hanka rozhodla mu všetko vysvetliť. Nikdy na ňu nemal vraj preto ťažké srdce, zostali kamarátmi, čo sa ale nedá povedať o Margitovi, ktorého nemusel.

Vypočujte si duet Štefana Margity a Hanky Zagorovej s názvom Svítiš mi  tmách: 

Harapes sa ani nezúčastnil zádušnej omše v kostole. "Nie, nemôžem," stručne to okomentoval bez ďalšieho vysvetľovania. Zatiaľ čo jej ďalší veľmi blízky priateľ Karel Vágner (80) prišiel, no psychicky sa zrútil napriek sedatívam, ktoré vraj pred obradom užil. Neprišla ani Helena Vondráčková (75), ktorá má problémy so srdcom a musí byť preto pod stálym lekárskym dozorom. Tie jej údajne mal spôsobiť covid, ktorý bol aj za návratom problémov s krvou u Hanky Zagorovej, čo napokon vyústilo aj do jej prdčasného odchodu z tohto sveta. Na jej poslednú rozlúčku prišlo veľmi veľa jej kolegov, ako aj blízkych priateľov, Hanku mali všetci radi pre jej "slnečnú" povahu.

Štefan Margita sa s fanúšikmi Hanky podelil o nikdy nezverejné zábery jeho milovanej manželky: 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie