Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Adele láme rekordy cien vstupeniek! Lístok za 40 tisíc eur?! TOTO je dôvod!
Zdielať na

Adele láme rekordy cien vstupeniek! Lístok za 40 tisíc eur?! TOTO je dôvod!

Archívna reportáž

Po famóznom, priam raketovom nástupe na vrchol svetovej hudobnej scény sa Adele (34) po pár rokoch takmer zo dňa na deň nadlho odmlčala. Mohli za to predovšetkým jej osobné problémy súvisiace predovšetkým s jej rozvodom s manželom Simonom Koneckim, s ktorým má syna Angela. Od roku 2015 nechala svojich fanúšikov dlhých šesť rokov čakať na album s novými pesničkami. Zrejme sa necítila na to robiť druhým radosť, keď mala sama veľké problémy. Tie nakoniec vyústili do rozhodnutia všetko v jej živote radikálne zmeniť. Začala zmenou životosprávy a posilňovaním, až sa to stalo jej vášňou. Popritom zhodila neuveriteľných takmer 50 kíl a našla aj novú lásku.

​Vlani v talk show Oprah Winfrey Adele o jej vzťahu so športovým agentom Richom Paulom povedala, že má prvýkrát vzťah, v ktorom "miluje samu seba a je otvorená tomu, aby milovala a bola milovaná niekým iným". Koncom októbra sa konal v Los Angeles po šiestich rokoch konečne jej koncert, pričom v publiku sedeli prevažne celebrity. Medzi divákmi boli také hviezdy ako Lizzo, Drake, Leonardo DiCaprio, či Ellen Degeneres a iní. Diváci si mohli vypočuť piesne z jej najnovšieho štúdiového albumu 30 (2021) s hitom Easy On Me, ale aj piesne z troch predchádzajúcich albumov 19, 21 a 25 - ako je známe, názvy albumov vždy značia jej vek pri ich vydaní.

Od 21. januára malo začať jej 24-dňové turné v The Colosseum at Caesars Palace v Las Vegas. Vstupenky sa údajne vypredali po šiestich hodinách. Odhaduje sa, že na 24 predstavení v sále, ktorá má kapacitu pre približne 4 200 návštevníkov, sa predalo celkovo 100 000 vstupeniek. Ich ceny sa pohybovali vo výške 5 000 dolárov za predné tri rady, či 600 dolárov za prednú časť horného balkóna. Tesne pred konaním prvého koncertu ho Adele zrušila spolu s celým turné. Bol z toho veľký škandál, keďže mnohí, ktorí si kúpili drahé vstupenky, si preto vzali aj dovolenku, zaplatili letenku a hotel.

Lasvegaská šnúra mala byť udalosť roka. Azda aj bude, hoci oneskorene:

​Odvtedy boli jej fanúšikovia stále v napätí, kedy sa koncertov dočkajú. V pondelok 25. júla konečne oznámili nové termíny. "Slovami sa nedá opísať, ako veľmi som nadšená, že konečne môžem oznámiť tieto preložené koncerty. Naozaj mi zlomilo srdce, keď som ich musela zrušiť. Ale po tom, čo sa mi zdá ako večnosť, keď som vymýšľala logistiku šou, ktorú naozaj chcem uskutočniť, a po tom, čo som zistila, že sa to už môže stať, som nadšená viac ako kedykoľvek predtým," odkázala fanúšikom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Adele (@adele)

Okrem 24 preložených koncertov bolo pridaných aj ďalších osem nových, spolu ich teda bude 32. Budú sa konať od 18. novembra 2022 do 25. marca 2023. Krátko po tomto oznámení stúpla cena vstupeniek do astronomických výšin, píše portál MusicMayhem. Agentúra Bloomberg informovala o lístkoch v cene až 41 280 dolárov za kus. Samozrejme, nie všetky vstupenky sa predali za takú nehoráznu sumu, no aj tak je ohromujúce, že sa nájdu desiatky, až stovky ľudí, ktorí sú ochotní dať tisíce za jediný lístok. Výkonný riaditeľ Gametime Matthew Rados to zdôvodnil tým, že Adele "neuskutočňuje veľa živých vystúpení". Čím je väčší dopyt, tým vyššie ceny stúpajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie