Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po rozchode s neverným Piquém ďalšia rana pre Shakiru! Osem rokov BASY?!
Zdielať na

Po rozchode s neverným Piquém ďalšia rana pre Shakiru! Osem rokov BASY?!

Archívna reportáž

Pre popovú megahviezdu pôvodom z Kolumbie nemá španielska prokuratúra zľutovanie. V prípade uznania viny z údajného daňového podvodu vo výške viac ako 14 miliónov eur, žiada prokurátor pre Shakiru väzenie až na osem rokov.

​Španielski prokurátori tiež požadujú pokutu vo výške 22 miliónov eur pre 45-ročnú speváčku, ktorá je obvinená zo šiestich podvodov v rokoch 2012 až 2014, píše portál DailyMail. Stalo sa tak po tom, čo Shakira odmietla mimosúdne vyrovnanie, ktoré by zahŕňalo jej priznanie sa k pochybeniu. Peniaze, ktoré údajne dlhovala štátnej pokladnici, už vrátila aj s úrokmi, ktoré sa odhadujú na necelé 4 milióny eur. Obvinenia sú uvedené v obžalobe, ktorú prokurátori predložili vyšetrovaciemu súdu v blízkosti Barcelony a ktorá bola dnes prvýkrát zverejnená.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll je obvinená z predstierania, že žije v zahraničí, a z využívania zložitej štruktúry offshore spoločností s cieľom vyhnúť sa plateniu daní. Je obvinená z využívania nezákonného konania v rokoch 2012 a 2014, keď bola vo vzťahu s futbalistom Gerardom Piquém, ktorý žije a hrá v Barcelone. Pár, ktorý má spolu dve deti, sa začiatkom tohto roka po 11 rokoch rozišiel pre Piqueho údajné početné nevery. Speváčka chce odísť žiť do Miami, zrejme aj pre neblahé skúsenosti so španielskymi úradmi.

Špekuluje sa, či k sebe Shakira a Gerard predsa len nenájdu cestu:

​"Shakira vždy spolupracovala a dodržiavala zákony, preukázala bezúhonné správanie ako fyzická osoba a daňový poplatník a verne sa riadila radami PriceWaterhouse Coopers, prestížnej a celosvetovo uznávanej daňovej firmy. Žiaľ, španielsky daňový úrad, ktorý prehráva každý druhý súdny spor s daňovými poplatníkmi, naďalej porušuje jej práva a vedie ďalší nepodložený prípad," vyjadril sa na margo žalobcu ostro Shakirin hovorca.

Shakira žne akatuálne obrovský úspech s jej hitom Te Felicito:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Shakira (@shakira)

Shakira je presvedčená, že do konca súdneho procesu sa preukáže jej nevina. Shakira, ktorá bola predtým daňovým rezidentom na Bahamách, sa v Španielsku zaregistrovala ako plnohodnotný daňový rezident až v roku 2015. Oficiálni rezidenti v Španielsku platia španielske dane zo svojich celosvetových príjmov, pričom podstatné je, či človek strávil v Španielsku z roka viac ako 183 dní a je považovaný za daňového rezidenta. Daňoví inšpektori strávili viac ako rok preverovaním Shakiry, dokonca navštívili jej obľúbené kaderníctvo v Barcelone a kontrolovali jej sociálne médiá, aby sa pokúsili dokázať, že väčšinu z troch sporných rokov strávila v Španielsku. Dospeli k záveru, že v každom zo sledovaných rokov to bolo vyše dvesto dní. Dátum súdneho procesu zatiaľ nebol stanovený, pričom niektorí analytici predpovedajú, že skôr sa podarí uzavrieť dohodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie