Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Svet filmu prišiel o ďalšiu hviezdu! Zomrela herečka z MATRIXU!
Zdielať na

Svet filmu prišiel o ďalšiu hviezdu! Zomrela herečka z MATRIXU!

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Smutná správa prišla spoza oceánu. Zomrela sympatická tvár známa slovenským divákom najmä z kultovky Matrix, kde hrala veštkyňu, Mary Alice. Hoci sa rozchádzajú informácie o jej veku, najväčšia zhoda panuje na dátume narodenia 13. december 1941, skonala teda ako 80-ročná.

​Mary Alice zomrela v New Yorku, pričom úmrtie herečky potvrdilo portálu Deadline newyorské policajné oddelenie. V súčasnosti však nie sú známe žiadne podrobnosti o okolnostiach jej smrti.

Herečka odišla na večnosť po dlhej a oceňovanej kariére. Mary získala cenu Emmy za výkon v dramatickom seriáli zo začiatku 90. rokov I'll Fly Away a cenu Tony za úlohu Rose Maxonovej v broadwayskej inscenácii hry Augusta Wilsona Ploty z roku 1987. Vynikla aj v stvárnení Effie Williamsovej v hudobnej dráme Sparkle z roku 1976.

Pozrite si zostrih kariéry Mary Alice:

Skutočne známa sa stala vďaka svojej úlohe Leticie "Lettie" Bostic v seriáli Cosby Show a rola, ktorá ju preslávila celosvetovo prišla v roku 2003, keď si zahrala vešticu v pokračovaní filmu Matrix Revolutions, kde sa objavila po boku Keanu Reevesa. Po správe o jej úmrtí sa mnohí Maryini kolegovia a obdivovatelia podelili o svoje pocty na sociálnych sieťach. Oscarová herečka Viola Davis napísala: "Bola si jednou z najväčších herečiek všetkých čias! Ďakujem ti za prácu a inšpiráciu a ďakujem ti za Rose. Boh ochraňuj kráľovnú."

Mary sa narodila v meste Indianola v štáte Mississippi a jej kariéra bola nezvyčajná. Ešte keď bola dieťa sa presťahovali do Chicaga, neskôr pracovala ako učiteľka, až v polovici 60. rokov sa začala venovať herectvu. Na Broadwayi debutovala v roku 1969 v hre No Place To Be Somebody a popri svojej televíznej a filmovej kariére pokračovala v divadelnej práci aj v ďalších desaťročiach. V roku 2000 bola táto veteránka uvedená do Americkej divadelnej siene slávy. Mary bola od roku 2005 na dôchodku.

Hold vzdal herečke aj herec a režisér Colman Domingo:

Súvisiace články

Najčítanejšie