Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Silný príbeh českej speváčky a jej 3-ročnej dcérky! Rakovina a zásadné rozhodnutie!
Zdielať na

Silný príbeh českej speváčky a jej 3-ročnej dcérky! Rakovina a zásadné rozhodnutie!

Zdroj: Instagram/MK

Rovesníčka speváčky Moniky Bagárovej (28) ako aj jej spolusúťažiaca v speváckej šou a tiež kolegyňa a kamarátka, speváčka Markéta Konvičková (28), sa stala takmer v rovnakom čase ako Monika tiež mamou. Jej dcérka Amálie zakrátko oslávi druhé narodeniny. Spočiatku po jej narodení zdieľala na sociálnej sieti snáď všetko, čo sa dialo v jej súkromí. Aj v tom si boli s Monikou podobné. Po čase sa predsa len trochu stiahla, keď zaznamenala aj nepríjemné skúsenosti s jej sledovateľmi. Teraz sa opäť ozvala a prezradila, prečo pre svoju vytúženú dcérku vybrala práve meno Amálie.

​Pomerne krátko pred otehotnením musela Markéta riešiť problémy, ktoré súviseli s jej zdravím, ba priam až so strachom o život. Aj vďaka mladosti sa jej ich podarilo prekonať, a preto je pochopiteľné, že materstvo považuje za veľký dar. "To, že máme našu dcérku, je pre mňa neskutočný poklad," zverila sa nedávno speváčka aj pre ŽivotvČesku.cz. Nesťažuje sa preto ani na kopu práce a občas aj nedostatok spánku, ktoré súvisia so starostlivosťou o malé dieťa. "Život je aj tak bomba," tvrdila Markéta v eufórii už krátko po narodení Amálky ako veľký hold životu a materstvu. Považuje narodenie dcérky za obrovský zázrak vzhľadom na svoj zdravotný stav, keď musela bojovať s rakovinu na ženských orgánoch.

Išlo o zhubný nádor na vaječníkoch, ktorého liečba mladej speváčke v roku 2019 spôsobovala okrem iných nepríjemností aj opuchy, čo bolo vidieť najmä na tvári. Aj ručička na váhe ukazovala, že pribrala, čo zapríčinilo hlavne zavodňovanie tela po chemoterapii a liekoch. Vypadali jej aj vlasy, takže istý čas musela nosiť parochňu. Svoje trápenie si dlho nechávala iba pre seba a najbližších, kým sa rozhodla k chorobe verejne priznať. Neznalosť príčiny jej telesných zmien spôsobila, že sa našli posmešníci, ktorí sa nehanbili napísať mnoho nepríjemných narážok na jej vzhľad. Ba podaktorí hejteri ju obviňovali, či si nedáva pichať botoxové injekcie, alebo či to nepreháňa s alkoholom.

Monika a Markéta spolu v minulosti nahrali aj pieseň s názvom Zůstaň se mnou: 

Nakoniec sa Markéta Konvičková musela podrobiť aj operácii, po ktorej mala oprávnene vážne obavy, že nebude môcť byť už nikdy mamou."Keď som sa pred tromi rokmi prebrala z narkózy po operácii vaječníkov, sviatok slávila Libuše a Amálie. Libuška bola moja prababička a strávila som s ňou detstvo. V ten deň som sa zaprisahala, že ak Boh dá a ja budem mať niekedy dcéru, bude to Amálie," zdieľala v príspevku s jej sledovateľmi na Instagrame. Dôkazom, že sa zázraky predsa len dejú, je fakt, že sa jej dcérka skutočne narodila, hoci trošku predčasne. A tak, keď v roku 2020 priviedla na svet zdravé dievčatko, meno pre ňu bolo jasné. Vraj by si priala aj druhé dieťa, ale je realistka a uvedomuje si, že na druhý zázrak kvôli jej stavu po rakovine veľa šancí nemá. Vraj si kedysi ale predstavovala, že bude mať veľkú rodinu s minimálne tromi deťmi, optimizmus preto rozhodne nestráca. 

Markéta si po náročnom životnom období užíva rodinné šťastie: 

Súvisiace články

Najčítanejšie