Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
To je fakt ona?! Speváčka prestala koncertovať, je jej zmenený vzhľad dôvod odmlky?
Zdielať na

To je fakt ona?! Speváčka prestala koncertovať, je jej zmenený vzhľad dôvod odmlky?

Zdroj: instagram/LDR

Speváčka známa pod umeleckým menom Lana del Rey (36) spočiatku vydávala piesne aj ako Lizzy Grant a May Jailer a zaujala. "Rýchlo sa objavila v programe 'Saturday Night Live', ale stretla sa s ostrou kritikou za svoj vzhľad, zvuk a texty. Ale tento rýchly vzostup slávy a šovinistická reakcia niektorých kritikov ju nevystrašili, len sa dvojnásobne utvrdila v tom, čo jej ide najlepšie pri skladaní piesní," uviedli  v Los Angeles Times. Našla sa najmä v päťdesiatych a šestdesiatych rokoch minulého storočia a tomu prispôsobila okrem štýlu hudby aj svoje outfity, účesy či líčenie. Je autorkou mnohých hitov a preslávila sa nezameniteľným retro imidžom.

​Speváčka vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant má na svojom kont hity ako Summertime Sadness nebo Young and Beautiful. Medzi jej veľké obdivovatelky patrí aj mladá megahviezda Billie Eilish (20). Ona sama zas vraj obľubuje speváčky ako Beyoncé, Nicki Minaj, Ariana Grande a ďalšie. Má však voči nim isté výhrady, ako napísala na sociálnej sieti. "Teraz, keď Doja Cat, Ariana, Camila, Cardi B, Kehlani a Nicki Minaj a Beyoncé sú jednotkami s piesňami o tom, že sú sexy, nenosia šaty, podvádzajú atď., môžem sa, prosím, vrátiť k spievaniu o tom, že mám krivky, cítim sa krásna tým, že som zamilovaná, aj keď vzťah nie je dokonalý, alebo tancujem za peniaze, alebo čokoľvek chcem, bez toho, aby ma ukrižovali alebo povedali, že oslavujem zneužívanie?" spýtala sa Lana skôr rečnícku otázku.

Lana vraj nie je feministka, ale že vo feminizme musí byť miesto pre ženy ako je ona. "Ženy, ktoré vyzerajú a konajú ako ja - ten typ žien, ktoré hovoria nie, ale muži počujú áno - ten typ žien, ktoré sú nemilosrdne pranierované za to, že sú autentické, jemné. Bola som úprimná a optimistická, pokiaľ ide o náročné vzťahy, ktoré som mala. Práve tak je to s mnohými ženami," dodala speváčka.

Vypočujte si pieseň s názvom Blue Banisters z najnovšieho rovnomenného albumu Lany Del Rey:

Speváčka rieši neľahké témy a aj v jej piesňach cítiť, že nie sú celkom povrchné. Minulý rok vydala dva štúdiové albumy Chemtrails over the Country Club a Blue Banisters, no prekvapivo, nevyrazila na žiadne propagačné turné. Práve naopak, pomerne výrazne sa stiahla zo zraku verejnosti. Preto si okamžite všetci nenechali ujsť pohľad na ňu, keď sa ukázala v uliciach Hollywoodu ako nakupuje v sprievode priateľky. Od čias najväčšej slávy sa ale skutočne veľmi zmenila, pozrite si na TEJTO fotke. Výrazne pribrala a v džínsoch, bielom tričku a ležérnej košeli so šľapkami na nohách vyzerala ako obyčajné americké dievča. Okamžite sa rozbehli špekulácie, že to musí byť hlavný dôvod odmlky, keď si Lana netrúfa predstúpiť pred zrak fanúšikov. Snáď by ale takto povrchne nepremýšľala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie