Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zagorová po návrate z nemocnice priznala, ako je na tom! A čo ten invalidný vozík?
Zdielať na

Zagorová po návrate z nemocnice priznala, ako je na tom! A čo ten invalidný vozík?

Archívna reportáž

Pre speváčku Hanku Zagorovú (75) je najväčšou životnou oporou manžel Štefan Margita (65). Ako by si osud chcel preveriť pevnosť ich zväzku, posledné mesiace ju každú chvíľu trápi nejaký zdravotný problém, pre ktorý musí ísť do nemocnice. Bez pomoci manžela by sa nezaobišla. Ten s úsmevom na tvári, nesťažujúc sa, trávil aj posledné dva týždne veľa času návštevami Hanky v nemocnici, kde ležala po kolapse.

"Je to moje zlatíčko, ktorému ďakujem za všetky tie nádherné chvíle a za každý deň strávený po jej boku. Všetko na svete bude teraz podriadené jej, takže aj moja práca pôjde bokom," povedal pre Blesk Štefan, ktorý sa vraj 24 hodín denne modlil, aby bola Hanka doma. ​Práve počas pobytu v nemocnici mali oslavovať jubileum, 30 rokov od vstupu do manželstva. Oslavu ale odložili až na Hankin príchod domov. Stalo sa tak konečne v piatok, len pár dní po 6. júni, kedy si povedali v roku 1992 svoje áno, len tesne po jej rozvode s Vlastom Harapesom. Štefan Hanke nezabudol kúpiť kyticu s tridsiatimi ružami, ale do nemocnice s ňou pre zákaz lekárov nemohol, aby tam nezavliekol nejakú infekciu. Kytica ju počkala na privítanie doma vo váze, čo ju veľmi potešilo. A ďalšie príjemné prekvapenie nastalo, keď prišlo k pohosteniu. 

"Štefan navaril pravý maďarský perkelt s tarhoňou, takže som si výborne pochutnala. Otvorili sme prosečko, ale ja som len usrkla. Ešte sa bojím. A vlastne sme sa celý zbytok dňa rozprávali a večer sme sledovali v televízii film Mareček, podejte mi pero. Užívali sme si veľmi, že sme konečne opäť spolu doma. Dnes je krásne, tak si urobíme posedenie na balkóne," opísala svoju radosť v rozhovore pre Blesk. 

Hanka Zagorová si napriek zdravotným ťažkostiam zachováva pozitívnu náladu, tu pretavila aj do piesne Ja nemám strach:

Veľmi si užíva pozornosti manžela, aj keď sa občas na neho trochu hnevá. "Všade, kam sa pohnem, ho mám vždy za chrbtom. Je to hrozné. Ale nie, samozrejme, že ma Števkova až prehnaná starostlivosť teší," vysvetľuje šťastná, aj keď zoslabnutá speváčka. To je aj vysvetlenie, prečo odchádzala na invalidnom vozíku, čo mnohých znepokojilo. "Dosť ma to prekvapilo, keď s ním pre mňa prišli na izbu. Samozrejme, normálne chodím. Oni sa len istili, čo keby náhodou, chápem to," objasnila pozadie "vozíčkovej" skúsenosti.

Štefan Margita má radosť, že je jeho manželka Hanka opäť doma:

Sama Zagorová si však uvedomuje, že zďaleka nie je fit. "Ešte stále som taká slabá, na nejaké spievanie to nie je. Ono to ale príde a snáď konečne nahrám ten nový album, na ktorý už mám vybrané piesne a veľmi sa naň teším," priznáva. Dodala, že teraz ale musí nejakú dobu dodržiavať pokojový režim, vrátane špeciálnej diéty bohatej na bielkoviny. Chutné nutridrinky si ale pochvaľuje a o zvyšok sa postará milujúci manžel a skvelý kuchár v jednom. Ten kvôli nej zrušil svoju účasť na pripravovanej opere Káťa Kabanová v Národnom divadle. "Nezvládol by som to psychicky," tvrdí s tým, že Hanka je pre neho prednejšia. Odskočí si však 19. júna na koncert venovaný Karlovi Gottovi, kde zaspieva slovenskú ľudovú pesničku. Pôvodne plánovaný duet s Hankou sa ale nekoná.

Súvisiace články

Najčítanejšie