Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zagorová na invalidnom vozíčku! No jej manželovi sa konečne splnil sen!
Zdielať na

Zagorová na invalidnom vozíčku! No jej manželovi sa konečne splnil sen!

Archívna reportáž

Poslednú dobu ťažko skúšaný manželský pár spevákov Hanky Zagorovej (75) a Štefana Margitu (65), je po odlúčení opäť spolu. Vážne chorá Zagorová musela po svojom druhom kolapse behom pár mesiacov tráviť dva týždne v nemocnici. Jej manžel zo začiatku dúfal, že ju odtiaľ prepustia na ich jubilejné 30. výročie sobáša, ale jej stav to vtedy ešte nedovoľoval. Ba Margita nemohol priniesť svojej manželke ani kyticu 30 ruží, ako plánoval. Upozornili ho včas, že by tým mohol priniesť s kyticou nejakú infekciu. V piatok si ale konečne viedol Hanku domov.

​Hanka Zagorová je tak už konečne doma, hoci, zjavne ešte nie je celkom pri sile. Margita si ju totiž musel z nemocnice do taxíka dotlačiť na invalidnom vozíku. Ešte nie je evidentne dostatočne fit, aby chôdzu zvládla sama. To sa ale po dvoch týždňoch na nemocničnom lôžku aj dalo čakať. Dôležité je, aby teraz nastalo rýchle zotavovanie.

Doma ju už čakala spomínaná kytica 30 ruží, čo ju iste veľmi potešilo. Konečne mohli svojich krásnych 30 manželských rokov osláviť spolu, vo dvojici. V Ústave hematológie a krvnej transfúzie v Prahe, kde bola Hanka hospitalizovaná, Štefan nevynechal ani jeden deň, aby mohol byť aspoň nakrátko so svojou milovanou polovičkou, ale doma je predsa len doma. Iste nachystal aj pohostenie, tak ako to má vo zvyku. Aj do nemocnice Hanke občas niečo priniesol, aby potešil jej chute. Dobre jej nepochybne padol najmä jeho hovädzí vývar, ktorý nechal variť tri a pol hodiny, aby bol silný a chuťovo plný, ako sa pochválil.

Hanka má aj svoj "elixír šťastia", no akosi pred dvomi rokmi prestal fungovať:

​Takého manžela by si iste priala každá žena. "Je to moje zlatíčko, ktorému ďakujem za všetky tie nádherné chvíle a za každý deň strávený po jej boku. Všetko na svete bude teraz podriadené jej, takže aj moja práca pôjde bokom," povedal pre Blesk Štefan, ktorý sa vraj 24 hodín denne modlil, aby bola Hanka doma. "A Boh ma vypočul!" komentoval to Margita s vďačnosťou, že sa konečne dočkal. Je až zarážajúce, ako mohol len nedávno majiteľ a moderátor súkromnej televízie Jaromír Soukup z obrazovky splietať, že je mu ľúto, že sa manželstvo Zagorovej rozpadá. Že vraj spevák stále koncertuje a nestará sa o ňu. Margita hneď namietal, že je to hlúposť, doma je všetko v najlepšom poriadku, a keď aj občas nebol doma, vždy zabezpečil niekoho k Hanke, aby nebola sama.

Hanka aj Štefan zverejnili na výročie svadby aj momentky z ich veľkého dňa:

Teraz sa rozhodol, že okrem výnimiek, všetky akcie, kde by mal spievať, stopne. Tou prvou výnimkou je 13. jún, keď má s Luciou Borhyovou pokrstiť nový album svojmu priateľovi a kolegovi Michalovi Kindlovi (44). Zdrží sa tam vraj len chvíľku a na ten čas zabezpečil Hanke spoločnosť. Druhou výnimkou bude koncert venovaný spomienke na Karla Gotta v pražskej O2 Aréne 19. júna. Tam mala pôvodne spievať aj Zagorová. Raz samostane a raz spolu s Margitom v duete. Štefan zaspieva teraz sám, a to známu záhorackú odpaľovačku Išeu Macek do Malacek. Tou vedel Gott na svojich koncertoch dostať všetkých do varu. "Dúfam že rozospievam celú Arénu, tak ako by si to Karel prial," verí sympatický Košičan. Ruší však svoj angažmán v pripravovanej opere Káťa Kabanová v Nrodnom divadle v Prahe. "Nezvládol by som to psychicky," tvrdí s tým, že Hanka je pre neho prednejšia.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie