Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Fanúšikovia slávnej kapely smútia! Prišla o zakladajúceho člena, klamali o jeho veku!
Zdielať na

Fanúšikovia slávnej kapely smútia! Prišla o zakladajúceho člena, klamali o jeho veku!

Archívna reportáž

Krátko po smutnej správe od Depeche Mode, oznámila rovnakú stratu aj jedna z najslávnejších kapiel 80. a 90. rokov, rockeri Jon Bon Jovi. Zomrel zakladajúci člen skupiny, Alec John Such. Basgitarista Alec John Such zomrel vo veku 70 rokov. Úmrtie oznámil spevák Jon Bon Jovi na sociálnych sieťach v nedeľu večer. Zatiaľ nebola zverejnená príčina skonu.

"So zlomeným srdcom sme prijali správu o odchode nášho drahého priateľa Aleca Johna Sucha. Bol to originál. Ako zakladajúci člen skupiny Bon Jovi bol Alec neoddeliteľnou súčasťou formovania kapely," napísal sympatický líder kapely.

Alecovi pripísal aj zásadné zásluhy o vznik kapely. "Ak mám byť úprimný, našli sme si k sebe cestu cez neho - bol to Ticov priateľ z detstva a priviedol Richieho, aby videl, ako nám to pôjde," opísal Jon zásadný moment spojenia talentov, ktoré písali históriu rocku. "Alec bol vždy divoký a plný života. Dnes mi tieto zvláštne spomienky vyvolávajú úsmev na tvári a slzy v oku. Bude nám veľmi chýbať," napísal nepochybne úprimne spevák kapely.

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov kapely:

Alec sa narodil v roku 1951 a bol jedným zo zakladajúcich členov skupiny, ktorá získala Grammy a je známa najmä vďaka hitom ako Livin' On A Prayer, Bed of Roses, Bad Medicine, Keep the Faith či Always a mnohým iným. Zaujímavosťou je, že Alec mal približne 31 rokov, keď sa pripojil ku kapele, teda približne o 10 rokov viac ako ostatní členovia. "Nahrávacia spoločnosť klamala o mojom veku," povedal Alec v jednom z rozhovorov. "Moja sestra sa nakoniec veľmi nahnevala, pretože v novinách ju opisovali ako moju staršiu sestru, hoci v skutočnosti bola mladšia," dodal Alec s pobavením. Kapelu opustil pre údajné vyhorenie v roku 1996, no ako dokázal svojím prejavom v roku 2018, keď Bon Jovi vstúpili do Rock & Rollovej siene slávy, vzťahy sa časom urovnali a ostali priateľmi.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jon Bon Jovi (@jonbonjovi)

Súvisiace články

Najčítanejšie