Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zrušené turné slávnej kapely! Jej líder nastúpil dobrovoľne na odvykačku!
Zdielať na

Zrušené turné slávnej kapely! Jej líder nastúpil dobrovoľne na odvykačku!

Archívna reportáž

Fanúšikov legendárnej americkej skupiny Aerosmith, ktorí sa už tešili na jej koncerty v Las Vegas, iste nepotešila správa o ich zrušení. Dôvodom sú problémy hlavnej hviezdy Stevena Tylera (74). Ich rezidenčné koncertné turné Deuces Are Wild v Park MGM sa malo začať 17. júna, ale posunuli ho až na september.

Na svojej oficiálnej stránke uviedli Aerosmith aj dôvod. "Je nám naozaj ľúto, že musíme našim fanúšikom a priateľom oznámiť, že musíme zrušiť naše prvé koncerty v Las Vegas v júni a júli tohto roku, zatiaľ čo sa Steven bude sústrediť na svoje zdravie," informovali v stručnosti. "V našich podujatiach v roku 2022 budeme pokračovať od septembra a čo najskôr vás budeme informovať o ďalších podrobnostiach," prisľúbili členovia kapely, ktorá funguje už úctyhodných 50 rokov, z toho 30 v rovnakej zostave.

Vo svojom vyhlásení píšu, že sa ospravedlňujú "najmä najvernejším fanúšikom, ktorí často cestujú veľké vzdialenosti, aby zažili naše koncerty". Na webovej stránke Park MGM sa uvádza, že majiteľom vstupeniek budú peniaze automaticky vrátené. Aerosmith sa stali jednou z najväčších amerických rockových kapiel 70. rokov minulého storočia s hitmi ako Sweet Emotion a Dream On, ale ich kariéru prerušili drogy a alkohol. Až koncom 80. rokov zažili renesanciu po tom, čo skupina Run-DMC urobila z ich piesne Walk This Way rapovú hymnu, a prišli aj s novými hitmi ako Dude Looks Like A Lady, Eat The Rich a Janie's Got A Gun. Zaujali aj sériou rádiových balád ako Crazy, Cryin' a Don't Wanna Miss A Thing.

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov kapely:

​Tyler bol po období závislosti od návykových látok čistý už vyše desať rokov, ale opäť do toho spadol. Na stránkach skupiny stojí vysvetlenie, že spevák "dobrovoľne nastúpil do liečebného programu, aby sa sústredil na svoje zdravie a zotavenie". Hviezda kapely sa dostala do recidívy po užití liekov proti bolesti po operácii nohy. Operáciu videl ako nutnosť, aby sa pripravil na záťaž, ktorá ho čaká na pódiu počas rezidenčných koncertov vo Vegas. Členovia skupiny teraz len dúfajú, že sa Steven dá čoskoro dokopy. "Ďakujeme vám za pochopenie a podporu Stevena behom tohto jeho ťažkého obdobia," uzavreli oznámenie odkazom fanúšikom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Aerosmith (@aerosmith)

Už začiatkom tohto roka členovia Aerosmithu zrušili dlho odkladané turné po Spojenom kráľovstve a Európe "z dôvodu neistoty okolo cestovnej logistiky a pretrvávajúcich obmedzení zo strany covidu a ďalších problémov". Zároveň oznámili, že si ich bubeník Joey Kramer berie "dočasné voľno, aby sa v týchto neistých časoch mohol sústrediť na svoju rodinu". Tyler sa netajil so svojim bojom so závislosťou. V rozhovore pre časopis GQ povedal, že drogy boli pre rockového hudobníka v 70. rokoch bežnou vecou. "Nemyslím si, že existovala nejaká kapela, ktorá by vôbec vedela, čo je to abstinencia," tvrdil rocker. On sám začal s drogami experimentovať v 60. rokoch ako tínedžer. Spočiatku to mal vraj pod kontrolou. "Ale v 80. rokoch sa to naozaj zhoršilo... S užívaním sa stáva toto: Na začiatku to funguje, ale na konci nie. Stiahne vás to dolu. Neexistuje nič iné ako väzenie, šialenstvo alebo smrť," priznal Tyler. V roku 1998 podstúpil liečbu na podnet kolegov z kapely. Ale v roku 2009 sa dostal do recidívy a nastúpil na liečbu. Odvtedy až doteraz bol údajne v pohode.

Steven so svojou dcérou, herečkou Liv Tyler:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Steven Tyler (@iamstevent)

Súvisiace články

Najčítanejšie