Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
ZVRAT v prípade smrteľnej nehody českého speváka! Polícia vyniesla jasný verdikt!
Zdielať na

ZVRAT v prípade smrteľnej nehody českého speváka! Polícia vyniesla jasný verdikt!

Archívna reportáž

Po správe, že počas víkendu došlo k tragickej nehode, ktorej účastníkom bol člen kapely Lunetic Vašek Jelínek (43), keď sa vracal domov z pražského koncertu, sa objavili širšie súvislosti. Hovorkyňa stredočeskej polície Vlasta Suchánková uviedla pre eXtra.cz doteraz neznáme fakty. "Vodič, ktorý sa narodil v roku 1978, nadýchal 0,4 promile. Tomuto mužovi sme odobrali vodičský preukaz. Išlo však o orientačnú dychovú skúšku, nebudeme nič predbiehať. Samozrejme, nasledovali odber krvi. Vodička druhého vozidla mala dychovú skúšku negatívnu. Dve veci sa budú riešiť samostatne: pohyb osoby na ceste a prípadná jazda pod vplyvom návykových látok," konštatovala hovorkyňa nie práve radostnú správu pre Vaška. Hoci mal len nízke promile alkoholu, v prípade takto vážnej nehody je to priťažujúca okolnosť. 

Ďalšie detaily z osudného večera pridal vodič, ktorý prichádzal k miestu nehody krátko po tragickej udalosti. "Zastavil som pri nehode a videl som, ako Vašek Jelínek muža oživuje," vysvetľoval svedok pre Blesk.cz. Náraz bol taký silný, že chodcovi odtrhol nohu a odrazilo ho do vedľajšieho pruhu, kde ho prešla vodička Mercedesu. "Vašek mal vyzlečené tričko, pretože ním podviazal zvyšok mužovej nohy. Zo všetkých síl sa snažil zastaviť krvácanie a zároveň sme sa striedali pri masáži srdca," pokračoval v svedectve. Pomáhala aj svedkova manželka, zatiaľ čo manželka speváka sedela v aute a komunikovala so záchrankou. Svedkovi povedala,"že to bola sekunda, že si vôbec nič nevšimli, len ranu..." 

"Pri umierajúcom mužovi bola jeho plačúca manželka a dvaja ďalší kamaráti. Podľa rozprávania to boli Ukrajinci," dodáva svedok. Spevák bol podľa neho celý od krvi. "Stláčal bezvládnemu mužovi hrudník, než som zastavil a chvíľu pred príchodom sanitky ho vystriedal," opisuje ďalej zúfalú situáciu pri záchrane chodca, ktorý, žiaľ, napriek snahe Vaška či záchranárov devastačným zraneniam napokon podľahol. Samotný Jelínek doteraz nedvíhal telefón, aby sa k nehode vyjadril. Ráno po nehode odletel spolu s manželkou na dovolenku na Ibizu, ktorú mali údajne už dlhodobo naplánovanú.

Skupina Lunetic sa pred 4 rokmi pokúsila o návrat na scénu, avšak pre nezhody s plavovlasým rebelom Martinom Kociánom im úspech dlho nevydržal:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Aleš Lehký (@aleslehky)

Jelínkov manažér Zdeněk Obhlídal potvrdil, že hlavnou príčinou nehody bolo podľa všetkého nezodpovedné správanie chodca, ktorý nesmie vstúpiť na diaľnicu. "Podľa mojich informácií bol ten pán údajne opitý a oblečený v čiernom, takže ho vôbec nebolo vidieť. Vašek mal dostatok rozvahy, aby auto strhol na stranu, inak by došlo k čelnej zrážke a je otázne, či by tu dnes bol on a jeho manželka. A niekoľko sto metrov za nimi vo vedľajšom pruhu bolo druhé auto," povedal spevákov manažér.

Vašek bol účastníkom tragickej nehody, ktorej podľa svedkov nemohol zabrániť, avšak prítomnosť alkoholu v krvi mu na súde neprilepší:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Aleš Lehký (@aleslehky)

"Je vhodné pripomenúť, že akýkoľvek priestor na diaľnici alebo rýchlostnej ceste je zo zákona jasne zakázaný pre chodcov vo všeobecnosti. Na diaľnicu teda nesmie vstúpiť ani osoba, ktorá chce "len" stopovať, a už vôbec nie osoba, ktorá chce prejsť cez diaľnicu," upozorňuje polícia. V prípade Vaška Jelínka je ale otázne, či vyviazne celkom bez trestu, keďže alkohol u neho predsa len zistili. Je vysoko pravdepodobné, že minimálne na vodičák bude môcť na nejakú dobu zabudnúť.

Súvisiace články

Najčítanejšie