Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Česká hviezda po mŕtvici opäť v liečebnom ústave! Majú sa fanúšikovia báť..?
Zdielať na

Česká hviezda po mŕtvici opäť v liečebnom ústave! Majú sa fanúšikovia báť..?

Zdroj: Instagram/VN

Bratia Neckářovci, Václav (78) a Jan (73), sú už roky nerozlučnou dvojicou. Vďaka tomu bol mladší Honza pri Vaškovi, keď ho v roku 2002 postihla ťazká mozgová príhoda a hneď zavolal na záchranku, čím mu zachránil život. Bolo to pred dvadsiatimi rokmi, ale následky sa o slávnym spevákom ťahajú doteraz, hoci vďaka úsiliu lekárov, brata a vlastnej snahy je to už oveľa lepšie. Občas ho ale nejaký problém donúti opäť ísť do zdravotníckeho zariadenia, ako to bola aj nedávno, keď sa pre problémy s ľavou nohou dával do poriadku v rehabilitačnom ústave v Kladruboch.

​Po skončení liečebného pobytu sa rozhodol pre personál aj pacientov uskutočniť koncert. "Zas ma tu dali do poriadku," vyjadril sa s vďakou Neckář pre Ahaonline. "Vždy sa tu o mňa starajú, personál je úžasný, ale tiež sú to veľmi príjemní pacienti. Chcel som im trochu tej lásky vrátiť. Preto som si pripravil malé vystúpenie," dodal a fanúšikovia sa tak nemusia obávať o jeho zdravie, ukázal "len" veľké srdce. Z koncertu mal radosť ako on, tak aj všetci návštevníci. "Bola plná sála a potom sa ľudia so mnou chceli fotiť," povedal dojatý spevák. A trvalo to veru ešte dlho po koncerte, kým všetkým s fotkou a autogramom vyhovel.

Svoje dojmy opísal aj jeden z návštevníkov koncertu. Podobne ako ostatných, aj jeho nabili energiou a radosťou Vaškove známe pesničky. Ako zvyčajne, tak aj teraz svoj koncert začínal hitom ešte z roku 1965 Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, a potom spieval jednu obľúbenú pieseň za druhou. "Bolo dojímavé, ako sa ľudia pripútaní na vozíčky vlnili do rytmu a spievali spolu s ním," zveril sa jeden z pacientov so svojimi dojmami z koncertu, ktorý trval viac ako hodinu. Neckář po jeho skončení vyrozprával návštevníkom s veselou mysľou na dôvažok aj všelijaké svoje príhody a zážitky.

Pripomeňte si Vaškov obrovský, pomaly 50-ročný hit:

Na koncerte ale chýbal na prekvapenie všetkých jeho brat, ktorý ho mal ako vždy sprevádzať so svojou gitarou. Neckář jeho neprítomnosť ospravedlnil. "Honza sa vracal z Ameriky s medzipristátím v Londýne a niekde na trase chytil covid. Musel preto zostať doma," vysvetlil a hoci týmn vzbudil obavy, ľahkosť, s akou chorobu brata priznal dáva tušiť, že to nebude vážne. Pokúsil sa ho nahradiť jeho jediný syn s rovnakým menom Vašek Neckář (48). Nesprevádzal ho však na gitare, ale robil mu zvukára. Je zjavné, že hudobný talent zdedil po otcovi, aj keď ho využíva iným spôsobom ako on. Inklinuje zrejme viac k technike a otcovi to iste veľmi dobre padne, že je predsa len nablízku hudbe, hoci inak. Len nech Neckářovcom slúži zdravie čo najdlhšie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie