Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Koľko ešte unesie?! Po ťažkom covide a chorobe krvi priznala Zagorová ďalšiu hrozivú diagnózu!
Zdielať na

Koľko ešte unesie?! Po ťažkom covide a chorobe krvi priznala Zagorová ďalšiu hrozivú diagnózu!

Archívna reportáž

Posledný rok a pol je pre populárnu českú speváčku veľkou skúškou. Začalo to v septembri 2020 covidom, ktorý mal v jej prípade ťažky priebeh a spôsobil aj návrat ťažkej choroby krvi, ktorou trpela od mladosti. Pravidelne preto musela chodiť na transfúzie, ale držala sa statočne. Pomohol jej vraj až jeden známy liečiteľ. Odvtedy bola roky v tomto smere v pohode až do nešťastného covidu. Keď si už myslela, že sa z jeho následkov dostala, začala sa cítiť slabá. Stalo sa tak vlani v lete, keď mala začínať jej koncertná šnúra k jej 75. narodeninám. Na radu lekárov ju zrušila. Najskôr verila, že neodohrá iba prvé koncerty, napokon to nebol ani jeden. V októbri skolabovala a strávila dva týždne v nemocnici.

​Keď sa lekármi "opravená" vrátila domov, v novembri zas nastal problém s jej chrbticou. Ochranné ruky nad ňou stále ako anjel drží jej manžel Štefan Margita (65). Ten bol aj záchrancom po jej kolapse, keď ho znepokojilo, že mu nedvíha mobil, a preto zalarmoval pomoc svojich príbuzných, keďže bol vtedy mimo Prahy. Aj po prasknutí stavcov chrbtice bol nablízku a bol jej oporou. Napriek všetkým týmto príhodám nestrácala Zagorová optimizmus a vieru v lepšie zajtrajšky. Stále dúfa, že zrušené koncerty ešte niekedy odohrá.

Teraz sa jej však do jej plánov zamiešala ďalšia diagnóza, ktorú zistili po jej problémoch s chrbticou. Zverila sa v rozhovore pre televíznu reláciu Showtime.  "Mám osteoporózu..." odhalila dôvod, prečo musela zo dňa na deň zrušiť všetky svoje pracovné aktivity. Diagnóza je to síce pomerne bežná, ale veľmi nepríjemná a neliečiteľná. "Zlomila som si tri stavce. Potom ešte jeden nad nimi," zverila sa speváčka so svojím najnovším trápením práve pre krehkosť kostí. Z tohto dôvodu musí mať chrbticu zafixovanú. "Ešte stále som v korzete, ale je to lepšie," vysvetľovala. Snaží sa byť silná a neľutuje sa preto, ako to ale nikdy nemala vo zvyku.

Hanka v rozhovore prezradila, čo ju drží pri optimizme a pozitívnom prístupe k životu:

​Veľmi by sa chcela vrátiť do normálneho života, čo ale zatiaľ, pochopiteľne, celkom nejde. "Musím byť veľa v posteli, ale už som začala chystať album. Mám zatiaľ hotových sedem pesničiek a sú veľmi krásne," hovorí a teší sa na návrat na pódium. Chce však opäť začať vystupovať až potom, keď bude stopercentne pripravená. "Keď to bude vyzerať dobre, až budem podávať výkony, na ktoré som zvyknutá, tak sa rozbehnem a budem tam! Zatiaľ to na rozbehnutie, musím povedať, nie je ..." zhodnotila reálne svoju zdravotnú situáciu sympatická speváčka. Jej početní fanúšikovia sa iste nevedia dočkať jej návratu na pódia a držia jej pritom palce.

Hanka sa pred očakávaným návratom na pódiá snaží svojím fanúšikom prihovárať aspoň prostredníctvom sociálnych sietí:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie