Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ledecký sa pokúša oklamať rakovinu! Rozhodol sa experimentovať!
Zdielať na

Ledecký sa pokúša oklamať rakovinu! Rozhodol sa experimentovať!

Archívna reportáž

Známy český spevák, hudobník a autor muzikálov Janek Ledecký (59), ktorý sa môže pýšiť aj slávnou dcérou, zlatou olympioničkou Ester Ledeckou (27), sa tento rok dožíva viacerých jubileí. Málokto by napohľad uveril, že v lete oslávi šesťdesiat rokov. Vyzerá mladistvo a je aj vo výbornej forme. Je však známe, že niečo preto aj robí najmä tým, že veľa športuje. Viedli ho k tomu vraj jeho rodičia a on zas svoje deti. U Ester sa mu to zúročilo v podobe jej mimoriadneho úspechu v niekoľkých zimných disciplínach. Aby bol bližšie k prírode, presťahoval sa s rodinou už pred mnohými rokmi do Špindlerovho Mlyna. Na lyžovanie sú tam vynikajúce podmienky. Okrem toho miluje aj vodný windsurfing. Za tým jazdí často k moru aj spolu s dcérou.

​Uvedomuje si, akú rolu hrá v nastavení životných priorít rodina. "Moji rodičia nedávno prekročili osemdesiatku a stále vyzerajú senzačne. Vždy sme však celá rodina športovali. A potom, čo si budeme hovoriť, platí zákon zachovania energie. Keď máte dlhodobo vyššie príjmy ako výdaje, je to vidieť. Všetko musí byť v rovnováhe," povedal pre Ahaonline úspešný oslávenec. "Je fakt, že teraz jazdím na lyžiach, snowboarde a windsurfe viac a najmä lepšie, ako keď som mal dvadsať až tridsať. Našťastie, fyzička stále drží," pochválil sa. To sa prejavuje aj na jeho štíhlej a pevnej postave. Prezradil, že má od svojich sedemnástich stále rovnakú váhu - sedemdesiatpäť kíl, v čom u neho hrajú úlohu aj gény. 

Čo sa týka stravovania, je všetko, ale rád jedlo ako aj iné veci, obmieňa. Má však jednu zaujímavú zásadu. Posledné štyri roky sa riadi osvedčeným systémom nejesť a držať pôst dvakrát týždenne."Ale nezačal som s tým preto, že by som priberal, je to taký dlhodobý experiment," vysvetľuje Ledecký a dodáva, že to skúma aj veda. "Výskumníci v Amerike prišli s tým, že tak sa dá prenastaviť  bunkový telesný režim tela, ale ešte to nemajú overené. Tak mi napadlo, že im s tým overovaním trochu pomôžem," smeje sa experimentátor. Ale podľa toho ako dobre vyzerá a je plný energie, darí sa mu. Okrem toho sa pôstom dá údajne predísť aj vážnemu ochoreniu, ktoré trápi ľudí v čoraz väčšej miere.

Janek Ledecký zaspieval legendárny hit Pěkná, pěkná, pěkná naživo aj v jojkárskej šou Všetko čo mám rád:

"Zistili, že ľudia, ktorí dlhodobo držali pôst, majú výrazne nižší výskyt onkologických ochorení. Mesačný pôst funguje. To je už overené. Ale kto dnes môže držať mesačný pôst? A k tomu pracovať a normálne žiť? Samozrejme, ak nežijete povedzme v kláštore. Takže teda tvrdia, že tým sa to dá oklamať. No a tak to skúšam," prezradil zaujímavú informáciu. Ťažko si ale predstaviť, že takéto niečo podstúpi veľa ľudí. Janek má ale pevnú vôľu, čo sa prejavuje nielen v strave a športe. Je veľmi talentovaným spevákom a tvorcom hudby. Drží sa na českej hudobnej scéne presne štyridsať rokov, keď začínal ešte so Žentourom. Okrem toho tento rok oslávi aj tridsať rokov svojej sólovej kariéry, čiže je tohtoročný trojnásobný jubilant. Pri jeho životnom nastavení ho podobných jubileí ešte čaká viacero.

Janka drží v skvelej forme okrem športu aj pravidelný pôst: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Janek Ledecký (@janek_ledecky)

Súvisiace články

Najčítanejšie