Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Desivé obvinenie slávnych rodičov! Syna si zotročili, sexuálne obťažovali a tvrdili mu, že je diabol!
Zdielať na

Desivé obvinenie slávnych rodičov! Syna si zotročili, sexuálne obťažovali a tvrdili mu, že je diabol!

Zdroj: youtube/screenshot

Azda najúspešnejšia skupina z Južnej Afriky je v súčasnosti Die Antwoord. Na prvý pohľad poriadne zvláštne trio tvoria Yolandi Visser, Ninja a DJ Hi-Tek. Yolandi a Ninja sú pritom pár aj v súkromí. Sú rodičmi dvoch detí, vlastnej dcéry menom Sixteen (16) a adoptovaného syna Tokkieho (20). Ten práve prišiel so skutočne šokujúcim obvinením rodičov, ktorí zažiarili aj na koncerte v Bratislave v roku 2018 a na festivale Pohoda v roku 2015.

​Adoptovaný syn Yolandi a Ninju obvinil svojich pestúnov zo zneužívania detí vrátane vystavovania pornografii, násilia a rituálov. Gabriel "Tokkie" du Preez, ktorý má teraz 20 rokov, je bez prostriedkov a vrátil sa do chudobnej štvrte Vrededorp v Johannesburgu. Tam si ho občianskym menom Waddy Jones (Ninja) a Anri du Toit (Yolandi Visser) vybrali medzi deťmi v roku 2010, keď mal deväť rokov, a adoptovali si ho. No ako sa zdá, nie je im veľmi vďačný - ak sú jeho slová pravdivé, ani skutočne nemá byť za čo.

​​"Dali mi pocítiť, že som vlastne otrok. Adoptovali ma, aby som bol otrokom. Dali mi pocítiť, že ma v skutočnosti nemilujú," povedal Du Preez pre News24 . Na celý zoznam obvinení na ich adresu reagovala skupina Die Antwoord prostredníctvom svojho agenta Scumecka Sabottka iba takto: "Die Antwoord nesúhlasí s vyhláseniami Tokkieho." Skupina Die Antwoord, ktorá od svojho prieniku na svetovú hudobnú scénu v roku 2010 podpísala multimiliónové nahrávacie zmluvy, založila svoju značku na napodobňovaní takzvaného životného štýlu a kultúry Zef z chudobných bielych predmestí Johannesburgu.

Tokkie sa objavil aj v tomto klipe, ako chlapec so špicatými zubmi: 

Du Preeza a jeho neplnoletú sestru využívali aj ako hercov vo viacerých svojich veľmi úspešných šou, albumoch a videoklipoch, nie práve v lichotivom svetle. "Donútili ma veriť, že som diabol," povedal Du Preez, ktorý trpí zriedkavým kožným ochorením nazývaným hypohidrotická ektodermálna dysplázia. V jednom klipe pláva ako vted 9-ročný v bazéne a do kamery hovorí: "Príď do domu sku*vená Yolandi, ja ťa upálim v pekle, spálím ti tvár na sporáku". Du Preez spomína na prvých niekoľko týždňov, keď žil s Ninjom a Yolandi v ich luxusnom dome po tom, čo sa dohodli s jeho matkou na pestúnskej starostlivosti.

Pred 6 rokmi ešte žil s adoptívnymi rodičmi:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tokkie Gabriel (@tokkiegabriel)

"Bolo to tam príjemné, pretože mali bazén a s mojím kožným ochorením sa nemôžem potiť a potreboval som sa neustále hydratovať vodou," bol spočiaktu nadšený. Situácia sa však zmenila krátko po tom, ako manželia údajne prinútili Du Preeza nahrávať videá, na ktorých ponižuje svoju biologickú rodinu za to, že je chudobná. "Donútili ma nadávať a presvedčili ma, že môžem upaľovať ľudí v pekle a že som kráľ pekla. Povedali mi, že môžem na svet priniesť temnotu," povedal traumatizovaný mladík, o ktorého sa vraj adoptívni rodičia vôbec nestarali a bol stále s opatrovateľkou. Povedal, že ho nútili, aby sa pred nimi vyzliekal zato, že mu kupovali nové oblečenie. Ak odmietol, bol potrestaný. To údajne robili aj ďalším dvom deťom, ktoré mali v opatere.

Na svoju vlastnú dcéru, ktorá je modelka a herečka, sú veľmi hrdí:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa sixteen jones (@sixteenjones_)

Najšokujúcejšia bola skúsenosť, keď ho Yolandi požiadala, aby s ňou strávil čas v izbe počas párty v ich dome. V tom čase mal 13 rokov. "Yolandi ma zavolala do izby, bola nahá a celá ovracaná. Ležala s roztvorenými nohami ako sexuálna bábika, ktorú som mal v izbe. Zavolala ma do izby, aby som zavolal aj Ninju," povedal Du Preez a dodal: "Najhoršie bolo vidieť moju údajnú alebo adoptívnu matku, ako je nahá v izbe, opitá...to mi prišlo veľmi znepokojujúce". Tvrdí, že rovnako nútia vyzliekať sa aj ich vlastnú dcéru. Tokkie ľutuje, že sa stretol s Yolandi a Ninjom a často premýšľa, aký by bol jeho život bez nich: "Mohol som stráviť toľko času so svojou biologickou matkou a nepremeškať všetky tie roky". Jeho mama zomrela v roku 2015 na rakovinu. Tokkie oficiálne na Die Antwoord trestné oznámenie nepodáva, ostáva žiť v absolútnej chudobe v osade.

Pozrite si celý najnovší rozhovor s Tokkiem:

Súvisiace články

Najčítanejšie