Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fanúšikovia slávnej kapely v šoku! Zakladajúci člen priznal rakovinu!
Zdielať na

Fanúšikovia slávnej kapely v šoku! Zakladajúci člen priznal rakovinu!

Archívna reportáž

Skalných fanúšikov niekdajšej legendárnej skupiny Oasis nepríjemne prekvapila správa o vážnom ochorení jej zakladajúceho člena, gitaristu Paula Arthursa (56), známeho tiež pod prezývkou Bonehead. Oznámil ju pred pár dňami sám hudobník prostredníctvom Twitteru. "Chcem vám všetkým oznámiť, že si na nejaký čas dávam prestávku v hraní. Diagnostikovali mi rakovinu mandlí. Dobrou správou však je, že je to liečiteľné a čoskoro začnem s liečbou. Budem vás informovať o tom, ako sa to vyvíja," otvorene priznal svoje problémy a ešte dodal: "Je mi ľúto, že prídem o koncerty s Liamom a kapelou. Prajem vám čo najlepšie leto a užite si koncerty, ak sa chystáte, čoskoro sa uvidíme".

​Bonehead posledné roky koncertuje s kapelou Liama Gallaghera (49), lídra a zakladajúceho člena Oasis, ktorá má naplánovaných na tento rok 31 koncertov v Británii, v niekoľkých európskych štátoch, v Južnej Amerike, v Austrálii a na Novom Zélande. Arthurs mal toto leto vystúpiť s Liamom na veľkých koncertoch v Manchestri a Knebworthe v júni a v auguste, ale, žiaľ, nestane sa tak. Gallagher mu po prečítaní jeho správy o chorobe na Twitteri odpísal: "Posielame VEĽKÚ lásku jedinému a jedinečnému Boneheadovi a jeho rodine, želáme skoré uzdravenie, všetci na vás myslíme, budeš späť na pódiu skôr, než žmurkneš, LG".

Paul Arthurs zakladal skupinu Oasis spolu s bratmi Noelom a Liamom Gallagherovcami, Paulom "Guigsy" McGuiganom a Tonym McCarrollom. Okrem hry na gitaru si príležitostne zahral aj na klávesoch. V skupine Oasis pôsobil od jej začiatku v roku 1991 až do roku 1999, keď počas nahrávania v poradí štvrtého albumu Standing on the Shoulder of Giants z kapely odišiel. Spolu s ním odišiel aj basový gitarista Oasis, Paul McGuigan. Bolo to na vrchole ich obrovského úspechu. Paul svoj odchod vysvetľoval rodinnými dôvodmi. Povedal, že chce tráviť viac času so svojou rodinou, najmä jeho malými deťmi Lucy a Jude, ktoré mali vtedy štyri a jeden rok. 

Vypočujte si jednu z najznámejších piesní od kapely Oasis s názvom Wonderwall:

Obaja odídenci z kapely boli rodinne založení a zvyšní členovia "museli rešpektovať ich rozhodnutie" odísť. Po niekoľkých rokoch začal Paul alias Bonehead, po tom, ako si vyskúšal sólovú kariéru, opäť vystupovať na pódiu s Liamom Gallagherom. V polovici roka 2010 začal hral s Gallagherovou kapelou Beady Eye, kde zastupoval gitaristu Gema Archera po tom, čo utrpel zranenie hlavy a hrá tam doteraz. Arthurs si zahral aj počas nahrávania sólových albumov Liama Gallaghera a vystupoval s ním na jeho nedávnych turné. Okrem toho má aj vlastné projekty. Choroba ho zaskočila, ale neodradila od ďalších plánov. 

Nepríjemnú správu o svojom zdravotnom stave oznámil hudobník z legendárnej kapely Oasis prostredníctvom sociálnych sietí: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paul Arthurs (@boneheadspage)

Súvisiace články

Najčítanejšie