Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Otrasný prístup v pôrodnici! Keby Dominika zdravotnú sestru počúvla, vopred by prehrala!
Zdielať na

Otrasný prístup v pôrodnici! Keby Dominika zdravotnú sestru počúvla, vopred by prehrala!

Archívna reportáž

Pre Dominiku Jurena, za slobodna Starú (29), známu ako finalistku populárnej speváckej súťaže, bolo tehotenstvo, ako aj pôrod jej synčeka tým najkrajším, čo vo svojom živote prežila. Počas toho jej iste veľmi pomáhala láska k manželovi a jeho opora. Už keď sa dozvedela, že v jej brušku rastie synček, naspievala pre neho pieseň. "Milujem ťa, chlapček náš," pripísala k romantickej fotografii, na ktorej sa pýšila bruškom v jemne modrých šatách, ktorú zverejnila na sociálnej sieti. A o pár mesiacov nato sa objavila na Instargrame tá najočakávanejšia správa. "13. február 2022 bude navždy v našich srdciach zapísaný ako deň, keď si z nás urobil tých najšťastnejších rodičov. Milujeme Ťa, Miško," napísala krásny odkaz šťastná mamička.

​Po pôrode synčeka s menom Michal po jeho otcovi, intenzívne prežíva aj starostlivosť o neho. Veľmi dôležitou súčasťou je aj dojčenie. Keď sa narodil, mohlo sa zdať, že sa jej podarí dopriať mu túto najprospešnejšiu potravu. Dokonca priamo v pôrodnici jej však necitlivá a zjavne neveľmi v tomto smere vzdelaná zdravotná sestra povedala, že svoje dieťa nebude môcť kŕmiť prirodzene. "Bola som strašne sklamaná, pretože dojčiť som naozaj chcela. Ale domov som prišla s prsiami tvrdými ako kameň a mlieka som mala na rozdávanie. Keby som však dala na sestričku v pôrodnici, dnes by malý dostával umelé mlieko, a to úplne zbytočne..."  zverila sa so svojou trpkou skúsenosťou, ako ju, žiaľ, z našich pôrodníc poznajú mnohé čerstvé matky.

"Prešli sme si mnohým... a stále bojujeme!" pokračovala čerstvá mamička so svojím príbehom na Instagrame. "Zápaly, popraskané bradavky, žabky, laktačná kríza v šestonedelí... taká klasika, ktorou si asi musí prejsť každá mama," vysvetľovala, no jej zovšeobecnenie nie je úplne pravdivé. "Ale v hlave mám len jeden cieľ - dojčiť Miška čo najdlhšie. Pretože hoci je to náročné a často bolestivé (zatiaľ), je to zároveň niečo neopísateľne krásne. A to puto, ktoré si takto vytvárame, to je niečo neuveriteľne silné!" vyznala sa ďalej speváčka. No na základe svojej skúsenosti, ale aj z jej okolia, si myslí, že "na dojčenie je v súčasnosti vyvíjaný veľký tlak".

Dominika o svojom prvom bábätku naspievala dokonca pieseň s príznačným názvom Zázrak:

Aj keď ona sama veľmi preferuje dojčenie, neodsudzuje ženy, ktoré to tak nerobia. "Fľaštička nie je smrť, niekedy to jednoducho nejde. Ale vo väčšine prípadov ide o nedostatok podpory a zlú psychiku," presvedčivo argumentuje. Aj preto zdieľa svoje ťažkosti, ktoré poznajú mnohé prvorodičky, keď sa im nedostane včas pomoci a podpory. Vyjadruje im tam svoju podporu. "Zvládnete všetko, čo si zaumienite, len sa nevzdávajte. A obklopte sa ľuďmi, ktorí vás budú vo vašich rozhodnutiach podporovať! Mojou najväčšou oporou a podporou je môj manžel a moja mama," vyznala sa svojim milovaným najbližším. "Každá mamička chce pre svojho drobčeka to najlepšie a bezvýhradne ho miluje, či už mu dáva prsník alebo fľašu. Láska mamy sa tým naozaj nemeria," pridala láskyplné slová na záver jej príspevku a nepochybne má pravdu. Azda sa Dominike pri jej veľkom odhodlaní podarí dojčiť čo najdlhšie a problémy pominú.

Dominika sa s útrapami zverila fanúšikom na Instagrame, svoje dieťa však mieni dojčiť, keďže správne verí, že je to veľmi dôležité pre zdravie bábätka:

Súvisiace články

Najčítanejšie