Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dalibor Janda sa vybral benefične žúrovať s dcérou, skončilo to opletačkami s políciou!
Zdielať na

Dalibor Janda sa vybral benefične žúrovať s dcérou, skončilo to opletačkami s políciou!

Archívne video

Bývalý manažér nielen Ivety Bartošovej (†48) a významná osoba českého šoubiznisu, Tomáš Gottlieb (72), ležal nedávno po dvojitom infarkte v nemocnici v umelom spánku. Našťastie sa z toho vystrábil a už je doma, ale má ďalší problém - s financiami. Mnohí jeho známi a priatelia preto privítali, že sa zorganizovala akcia na jeho podporu. Na utorkové stretnutie s názvom Těším se na lepší zítřky, ktoré zrealizoval Sámer Issa (36), prišli aj Jan Bendig (28), Heidi Janků (59), Jiří Krampol (83), Yvetta Blanarovičová (58), Vlastimil Harapes (75), Bohuš Matuš (48) a aj Dalibor Janda (69) s dcérou Jiřinou (33).

​V priebehu večera sa vydražilo neuveriteľných 140 000 korún, aby mal Gottlieb z čoho žiť, kým sa zotaví, a nemusel obracať každý halier. K dôchodku si totiž doteraz musel privyrábať ako nočný recepčný. Sámer Issa pre expres.cz prezradil, že sa preto dal dokopy s ľuďmi, ktorí pre neho zorganizovali finančnú zbierku. "S nápadom prišiel Tomášov priateľ Jan a ja som ho zrealizoval. Som veľmi rád, že to tak dobre dopadlo," povedal šťastný spevák. Počas tohto večera bolo jasné, že skutočné priateľstvá sa dajú nájsť aj v takom konkurenčnom prostredí, akým je český šoubiznis. Samotný Gottlieb sa ale na večierok nedostavil, stále sa musí šetriť, no gesto priateľov ho nepochybne muselo veľmi dojať.

Dalibor Janda ho pozná už mnoho rokov. "Tomáš Gottlieb si začiatkom 80. rokov prenajal Lucerna music bar. Vtedy tam mal program, do ktorého ma zaradil ako speváka, ktorý spieval v Alhambre. Presvedčil ma a ja som o polnoci chodil spievať do Lucerna music baru," spomínal v rozhovore pre eXtra.cz. "Tam sme sa tak nejako skamarátili. On mi v začiatkoch fandil, bol pri mojich prvých piesňach a nahrávkach," dodal spevák. Nikdy sa však nestal jeho manažérom. "Ja som mal vtedy svoje veci a on veľa robil pre Ivetu Bartošovú a Sepešiho, kým ho pod seba pretiahol František Janeček. To bola v tej dobe dosť ostrá aférka, ako si pamätám," prezradil ešte spevák, ktorý sa vraj potom s Gottliebom veľmi nevídal, ale ten ho pred niekoľkými rokmi prišiel pozrieť na jeho koncert do Lucerny.

Dalibor Janda má mnoho nesmrteľných hitov:

​Napriek tomu, že neboli blízki priatelia, sympatický spevák nezaváhal s pomocou blížnemu. Na večierky síce Janda zvyčajne veľmi nechodí, a už vôbec nie po svojom vlaňajšom prekonanom infarkte, ale tentokrát urobil výnimku, najmä zo solidarity, keďže dobre vie, o čom to je. Podujatie sa zjavne podarilo, dobre sa zabavil spolu s ostatnými účastníkmi a po konci sa pobral aj dcérou k svojmu autu. No vtedy nastali problémy, aké asi nečakal.

​Ktovie, či si to nevšimol, alebo sa rozhodol risknúť s nádejou, že si to policajti nevšimnú. Zaparkoval totiž v modrej zóne, hoci na to nemal príslušné povolenie. Zastavili ho muži zákona a spevák-nespevák, jeho priestupok okamžite na mieste riešili. Všetko ale prebehlo v pokoji, iste ani Janda nemal dôvod odporovať, fakty boli jasné. Nevedno, či u muži zákona odpustili, alebo predsa len zaplatil pokutu. Aj vzhľadom k tomu, že Janda nie je žiadna arogantná celebritka, ale národný poklad, sa dá predpokladať, že policajti boli zhovievaví, a tak si spevák po dare pre Gottlieba nemusel siahnuť do vrecka ešte hlbšie,

Súvisiace články

Najčítanejšie