Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Masívny infarkt a život zachraňujúca operácia! Dalibor Janda podal správu o zdravotnom stave!
Zdielať na

Masívny infarkt a život zachraňujúca operácia! Dalibor Janda podal správu o zdravotnom stave!

Archívne video

Trojnásobný Zlatý slávik, spevák s veľkým počtom hitov a jedinečným "chrapľákom", 68-ročný Dalibor Janda, mal začiatkom roka namále. V januári ho totiž postihla náhla srdcová príhoda a nebyť pohotovej dcéry, zrejme by už teraz nebol medzi živými. Mal šťastie, že práve vtedy bola pri ňom, a tak sa pri jeho záchrane nepremeškala ani minúta. Zdá sa, že táto vážna komplikácia ale paradoxne Jandu nakopla k novému začiatku.

Po masívnom infarkte previezli Dalibora Jandu koncom januára sanitkou ihneď previezli do nemocnice na koronárnu jednotku, kde postupne podstúpil dve operácie. Obidve boli úspešné a časom sa spevák mohol vrátiť domov, kde podstupuje domáce liečenie. Po pár mesiacoch sa konečne objavil aj na verejnosti a trúfol si dokonca aj niečo pre fanúšikov zaspievať píše portál Super.cz.

Všetko nasvedčuje tomu, že je spevák už v poriadku a môže pokračovať v koncertovaní, aj keď s opatrnosťou. Veľkú zásluhu má na zlepšení zdravotného stavu sám spevák. Po úspešnom prekonaní dvoch ťažkých operácií srdca a návrate domov spočiatku iba oddychoval a starali sa o neho najbližší. Pripravovali mu zdravú stravu, na ktorú sa rozhodli prejsť spolu s ním. "Momentálne sa snažím relaxovať a dávať sa do psychickej pohody, čo je teraz pre mňa najdôležitejšie. Pozerám staré české filmy a komédie,“ odkázal vo februári na sociálnej sieti svojim fanúšikom. Už v marci však začal na sebe veľmi usilovne pracovať. "Dnes si dám osem kilometrov... Ja tu makám, snažím sa, aby som bol na koncerty pripravený, aby všetko fungovalo a dúfam, že sa to bude každú chvíľu zlepšovať," optimisticky odkázal spolu s pozdravom svojim priaznivcom.

Jandove hity sú nesmrteľné:

​Odvtedy každodenne cvičí a snaží sa pritom zhadzovať aj nadbytočné kilá. "Šliapem na bicykli dvadsať minút denne desať kilometrov. Snažím sa tiež jesť zdravo, som v pohode. Zhodil som šesť kíl, z toho mám radosť. Inak pán profesor Táborský, ktorý sa o mňa teraz stará, hovorí, že som vzorný pacient, takže hovorím, že som vzorný pacient," s úsmevom prezradil spevák ako napreduje v rámci svojej rekonvalescencie. Všetko nasvedčuje tomu, že sa mu vyplatilo dodržiavať prísne pokyny na upevnenie svojho zdravia. Je iste rád, že si už môže po dlhom čase pokojne dovoliť aj účasť medzi ľuďmi. Rozhodol sa prijať pozvanie na oslavu 25. výročia pôsobenia známej kartárky Helen Silvan, kde ho stihol vyspovedať Super.cz. "Spieval som po roku, myslím, že je to po 11 mesiacoch. Vlani v lete sme stihli ešte urobiť asi 5 koncertov k výročiu 40 rokov na profi scéne," vysvetlil Janda na úvod krátkeho rozhovoru.

Pred mesiacom sa fanúšikom zveril, že už dostal obe dávky vakcíny:

"Teraz je to po prvýkrát, čo som vyliezol na malé pódium. Vôbec nikde som nebol. Volali mi, nech prídem na nejakú akciu, ale odriekal som to, nebavilo ma niekam s tými rúškami chodiť," zveril sa ďalej v rozhovore. Na túto akciu ale prišiel rád, s Helen Silvan sú si blízki. "Poznáme sa dlho, určite dvadsať rokov. Vzniklo to tak, že na mojom koncerte v Lucerne som spieval pieseň Kde jsi a odrazu sa postavila jedna dáma a zakričala - tu som! Od tej doby sa priatelíme, voláme si, píšeme si a je kamarátka aj mojej dcéry a ženy," prezradil. Možno mu táto známa kartárka vyveštila, že sa o svoje zdravie už nemusí toľko obávať a môže sa ešte dlho radovať zo života vrátane ďalšieho koncertovania. "Môj stav už je dobrý, rovnako ako výsledky. Ešte si to ale musím urovnať v hlave, pretože človek si uvedomí, že len krátka chvíľka mu môže zmeniť život," napísal na sociálnej sieti pred časom o svojom blízkom stretnutí so smrteľnosťou človeka. V jeho prípade sa ale zdá, že nastal skutočne úspešný reštart a ešte bude roky robiť radosť aj svojim fanúšikom.

Súvisiace články

Najčítanejšie