Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Neuveriteľní Klusovci! Do novej vily si nasťahovali početnú rodinku Ukrajincov!
Zdielať na

Neuveriteľní Klusovci! Do novej vily si nasťahovali početnú rodinku Ukrajincov!

Archívna reportáž

Už roky šíria lásku a porozumenie, a tak sa dalo očakávať, že manželia Klusovci nebudú váhať zapojiť sa aj do organizovania pomoci pre vojnou postihnutých obyvateľov Ukrajiny. Tomáš Klus (35) začiatkom marca vystúpil na Koncerte pre Ukrajinu a potom sa rozhodol ísť osobne svojím autom až na poľsko-ukrajinskú hranicu pre rodinu, ktorá sa mu ozvala na hromadnom chate určenom na kontakt s ukrajinskými utečencami žiadajúcimi o pomoc najmä s ubytovaním. On si šiel na hranicu pre päťčlennú rodinu, ktorú tvoria rodičia s tromi deťmi, no neskôr prišla aj stará mama, ktorá z Kyjeva pricestovala so svojimi príbuznými.

​Klusovcom sa dá veriť, že to myslia úprimne, keď poskytli strechu nad hlavou tak početnej rodine. Rodinne založený pár s tromi deťmi vie súcitiť s rovnako početnou rodinou. Ale aj doteraz ich bolo už dosť na ich parádny dom, ktorý si dostavali iba pred rokom. Sú na neho veľmi pyšní, veď predtým bývali iba v malej zrekonštruovanej chate na pozemku, ktorý si kúpili neďaleko Prahy. Aby mohol Tomáš tvoriť, prikúpil si na záhradu maringotku, kde mal predsa len väčší pokoj. Teraz sa mu nepochybne opäť zíde. Podľa fotiek, ktoré dal na Instagram, je v ich dome aktuálne naozaj veľmi živo.

"Už niekoľko dní u nás žije ukrajinská rodina. Je ich toľko, koľko je aj nás. Keď prvýkrát vstúpili do dverí, všetci sme plakali a objímali sa, akoby sme sa poznali už dlho," zdieľala svoje pocity s jej sledovateľmi Tomášova žena Tamara. "Popri bolestivom pohľade na vojnu, ktorá nám bolestne zviera srdcia, naše srdcia lieči prítomnosť tejto rodiny a pocit, že popri utrpení a temnote môžeme pomáhať, vytvárať dobro, vyžarovať nádej, lásku, spolupatričnosť a objímať tých, ktorí to práve teraz najviac potrebujú. My im pomáhame a oni pomáhajú nám, aby sme boli ešte viac v ich srdciach... Znie to hrozne, ale svet je v rovnováhe," dodala.

Tomáš Klus sa často vyjadruje aj k politike:

"Pomoc je normálna a veľmi krásna. Otvorte svoje srdce a nechajte život plynúť... Pretože to, čo vám potom otvorené srdce prinesie na oplátku v podobe darov a nových priateľstiev, je neuveriteľná krása a požehnanie. Domov, ktorý nám nikto nikdy nemôže vziať, je ukrytý v nás," pridala aj odkaz svojimi typicky patetickými slovami.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tamitadyje (@tamara_klusova)

Neskôr zdieľala fotky "multikultúrnej párty", ktorú usporiadali vo svojom príbytku. Prišli tam viacerí ľudia z Ukrajiny a ich tibetský priateľ. Bolo ich tam spolu dvadsať a dobre sa zabávali. "Jedli sme, tancovali, smiali sa na sebe, počúvali hudbu a nechali život plynúť..," pripísala Tamara k fotkám. Mnohí sa odhodlali pre podobne veľkodušný skutok, ako Klusovci, azda inšpirujú aj ďalších. 

Tomáš zdieľal silný príbeh:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa spolu@tomasklus.cz (@tomas_klus)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie