Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Bitka o majetok? Žilková sa rozvádzať nechce, osladí to Stropnickému po zbabelom rozchode cez mail?
Zdielať na

Bitka o majetok? Žilková sa rozvádzať nechce, osladí to Stropnickému po zbabelom rozchode cez mail?

Zdroj: instagram/VŽ

Pre Veroniku Žilkovú (60) pripravila táto doba neľahké skúšky. Jej manžel Martin Stropnický (65) si zvolil dosť zbabelý spôsob, akým jej po 18 soločných rokoch oznámil ukončenie ich vzťahu. S mailovou správou, že ju už nemá rád a končí s ňou, sa herečka podelila aj na sociálnej sieti. Vyvolala tým riadny rozruch. Vraj to bol pre ňu šok, lebo sa iba týždeň pred tým vrátila z dovolenky z Dubaja, kde ju aj dcéru manžel pozval a vraj všetko prebiehalo priam idylicky.

​Z prvotného šoku sa Žilková pomaly preberá a teraz si už v hlave utriedila ako ďalej. "Ja som sa rozvádzať nechcela a nechcem. On mi oznámil koniec vzťahu, čoho je rozvod logický dôsledok. Pokiaľ bude chcieť, žiadosť bude musieť podať on," vyjadrila sa pre Blesk a z jej slov je jasné, že to českému veľvyslancovi v Izraeli nemieni uľahčiť. Azda práve to, že sa pre prísne pandemické opatrenia Izraelu, ktorý sa doslova pred svetom uzavrel, ich stálo vzťah. Za vyše rok, čo sa naživo nevideli, si zrejme charizmatický herec našiel spriaznenú dušu, ťažko ho za to súdiť.

Veronika má okolo seba ako rodinu, tak aj žiakov z konzervatória, kde učí a tiež kolegov z divadla. "Moje manželstvo nadobudlo rozmer milostného vzťahu. Teraz sa navzájom navštevujeme. V našom manželstve už neplatí: 'Kam ideš a kedy prídeš?' a zostalo len: 'Teraz som tu len pre teba'. Chodíme na večere a pozeráme sa na západ slnka. Želám si, aby to tak zostalo," zverila sa vlani v októbri, ako sa na pohľad idylicky pretransformovalo jej manželstvo.

Toto prezradila Veronika v talkshow pred tromi mesiacmi, netušiac, čo ju čaká:

Možno jej ani nenapadlo spýtať sa opusteného manžela, či to tak dobre vníma aj on. Bolo iste trochu varujúce, že neprišiel ani na oslavu jej okrúhlych narodenín v októbri do Prahy. Objavil sa až pred Vianocami, aby si užil sviatky s rodinou. Ani Veronika nechodila dlhé mesiace na návštevu za ním do Tel Avivu, no mala objektívne prekážky. Aj Stropnického syn naznačoval, že medzi otcom a nevlastnou mamou boli nejaké problémy. Teraz je však už zrejme neskoro riešiť čo, ako, či, keby. Ak napokon Stropnický skutočne podá žiadosť o rozvod, bude treba riešiť aj majetkové záležitosti manželského páru. No zrejme sa žiadna veľká dráma diať nebude.

Bolo rozumné, že obaja spísali pred uzavretím manželstva zmluvu. "Vzhľadom k existencii manželskej zmluvy, uzavretej pri príležitosti sobáša s mojou ženou Veronikou Žilkovou, nevlastním žiadny ďalší majetok, ktorý by prípadně plynul z manželského zväzku,“ uviedol v roku 2013, keď bol zvolený do poslaneckej snemovne v prehlásení, které musel urobiť o svojich majetkových pomeroch. Neskôr sa stal dokonca ministrom obrany a potom tiež ministrom zahraničných vecí. Od roku 2018 je veľvyslancom v Izraeli. V osobnom vlastníctve má vraj iba dva byty a dve autá. Veronika má zas dva domy, ktoré stihla počas manželstva so Stropnickým zrekonštruovať. V jednom býva jej syn s partnerkou. Čo všetko si manželia kúpili spolu, nie je známe, no na veľkú rozvodovú bitku to nevyzerá. Horšie to bude s ranami na duši a v srdci...

Súvisiace články

Najčítanejšie