Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Príliš dlhé ticho okolo Zagorovej s ťažkým postcovidom! Jej kamarát vyšiel s pravdou von!
Zdielať na

Príliš dlhé ticho okolo Zagorovej s ťažkým postcovidom! Jej kamarát vyšiel s pravdou von!

Archívna reportáž

Nad zdravotným stavom speváčky Hanky Zagorovej (75) ešte stále visí otáznik. Covid ju potrápil už v roku 2020 a vzápätí prišli komplikácie s jej krvou. Už roky mala pritom s jej chronickou chorobou krvi pokoj. Podarilo sa ju dostať do stabilizovaného stavu údajne vďaka bylinám, ktoré Zagorovej poradil liečiteľ. Covid jej však všetko v tele rozhádzal a choroba sa vrátila. Speváčka nemá napriek intenzívnej liečbe ešte stále dostatok síl na to, aby mohla konečne vystúpiť na pódium pred svojich fanúšikov.

​Vlani oslávila Zagorová okrúhle životné jubileum a pri tej príležitosti chystala niekoľko koncertov. Žiaľ, na poslednú chvíľu ich na radu lekárov zrušila pre postcovidový syndróm. Nemala dosť síl, aby ich ustála. Akoby to všetko nestačilo, koncom roka si zlomila tri stavce na chrbtici a musela nosiť korzet. Je pre ňu najmä po psychickej stránke veľmi bolestivé, že nemôže koncertovať. To by bola pre jej dušu aj telo tá najlepšia medicína. Ale ešte nejakú dobu bude musieť byť trpezlivá.

Do úvahy zatiaľ neprichádzajú ani spoločné vystúpenia s Petrom Rezkom (79), ktoré boli naplánované už dávnejšie. Situáciu komentoval pre magazín  Sedmička aj samotný spevák. "Stále sme ešte na štartovacej čiare. Momentálne sa má práca týkať len vystupovania s mojou kapelou, pretože Hanka je stále dlhodobo v rekonvalescencii, takže ten projekt s ňou zatiaľ stojí," opísal Rezek realitu. Aj jeho to iste mrzí, na spoločné vystúpenia s jeho dlhoročnou priateľkou sa tešil. Stále to však nevzdáva a verí, že sa Hanka zotaví.
"Hanka teraz dochádza na nejaké rehabilitácie, tak dúfame, že to bude rýchlo v poriadku a zas sa to všetko rozbehne," prezradil dôvod jeho optimizmu.

Pred tromi týždňami bola Hanka v reštaurácii a veľmi jej chutilo, zdá sa, že je v poriadku:

Aj on sám už prešiel covidom, ale mal len ľahký priebeh. "Som očkovaný, takže to celkem šlo. Tú jednu noc to ale bolo nepríjemné. Ako to ale rýchle prišlo, tak to rýchlo odišlo," vysvetľoval Rezek. Ale je tiež pravda, že omicron, ktorý ho podľa všetkého postihol, už nemá, našťastie, také fatálne prejavy ako predchádzajúce varianty. Najmä delta, ktorú dostala podľa všetkého Zagorová, bola značne nebezpečnejšia. Mal ju aj jej manžel Štefan Margita, ale ten ju zvládol vcelku bez problémov, pre Hanku ale znamenala zásadný zvrat v jej živote a plánoch. Už aby bolo všetko tak, ako si prajú všetci, a Zagorová sa dočkala koncertov, ktoré sú jej najväčším potešením.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie