Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Robert Kodym z kapiel Lucie a Wanastowi Vjecy je hospitalizovaný v psychiatrickej liečebni!
Zdielať na

Robert Kodym z kapiel Lucie a Wanastowi Vjecy je hospitalizovaný v psychiatrickej liečebni!

To, že alkohol aj drogy sú pomerne častou súčasťou života umelcov, nie je žiadne tajomstvo. Do istej miery azda podporujú predstavivosť a pomáhajú pri tvorbe, no hranica, kedy je to ešte v poriadku a kedy je už zle, je až príliš tenká. Mnohí na to doplatili zničením kariéry, stratou rodiny, zdravia a neraz aj života. Žiaľ, zjavne si už sám nedokázal poradiť ani hviezdny Robert Kodym.

​Idol žien najmä v 90. rokoch a úvodu milénia, keď boli kapely Lucie a Wanastowy Vjecy na vrchole, dlhovlasý Robert Kodym, oslávil v nedeľu 55 rokov. Tento spevák, gitarista, skladateľ a textár ale toto malé jubileum neslávil s rodinou a ani v inom príjemnom prostredí obklopený kamarátmi a blízkymi. Portál Blesk ho nafotil v psychiatrickej liečebni, kde sa lieči zo závislosti. Fotky si môžete pozrieť TU.

Liečebňa, kde je Kodym hospitalizovaný, sa špecializuje na závislosti od alkoholu, drog a gamblerstva. Nie je presne známe, ktorý z týchto neduhov je Kodymov problém, ale s najväčšou pravdepodobnosťou je to alkohol. Už v roku 2016 prišiel na tlačovú konferenciu na MFF v Karlových Varoch značne pod vplyvom alkoholu a po fotografoch hodil do konca aj fľašu piva.

Kapela Lucie sa už teší na koncerty, Kodym by tam nemal chýbať:

​Zaujímavé je ale zistenie Blesku, Kodymov kolega z kapely Lucie, Michal Dvořák, o liečení kamaráta vôbec netušil. "Máme si vidieť na skúške asi 14 dní pred prvým koncertom, ten je niekedy v júni. To som zvedavý, ako bude Robert vyzerať," zveril sa muzikant.

Fanklub nezabudol zagratulovať k narodeninám:

Kodym ostal aj v liečebni verný svojmu imidžu a na záber fotografov je vidno, že je celý v čiernom s typickým klobúkom. Za ostatné roky poriadne pribral, čo môže byť tiež dôsledok alkoholizmu, keď telo zadržiava pre problémy s pečeňou a obličkami vodu. Ostáva veriť, že liečba bude úspešná, dôležité a chvályhodné je to, že sa na ňu vôbec odhodlal.

Súvisiace články

Najčítanejšie