Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ťažký boj s chorobou priznala už v talentovej súťaži. Zázrak sa nekonal, 31-ročná speváčka zomrela
Zdielať na

Ťažký boj s chorobou priznala už v talentovej súťaži. Zázrak sa nekonal, 31-ročná speváčka zomrela

Zdroj: Instagram/Jane Marczewski

Príbeh Nightbirde, vlastným menom Jane Marczewski, sa dotkol miliónov ľudí, ktorí sledovali šou Amerika má talent. Vlani sa tejto talentovej súťaže zúčastnila a už počas svojho prvého vystúpenia, keď zaspievala vlastnú pieseň "It's Okay", si od porotcov vyslúžila standing ovation. Aj samotný Simon Cowell okamžite siahol po vzácnom zlatom bzučiaku a postúpila hneď do finále. Možno by vyhrala aj celú súťaž, ale kvôli zhoršeniu zdravotného stavu musela odstúpiť. V sobotu, po mesiacoch náročnej liečby, vo veku 31 rokov odišla krehká Jane naveky.

​Ako uviedli v TMZ, v rodinnom vyhlásení okrem iného jej blízki napísali: "Tí, ktorí ju poznali, mali radi jej osobnosť a zmysel pre humor, ktorý bol väčší ako život. Na každú príležitosť mala vtipný komentár - aj keď sa týkal jej samotnej. Jej trvalým odkazom bude dar nádeje, ktorý odovzdávala prostredníctvom hudby, a sila, ktorú nachádzala v Ježišovi". Svojím optimizmom, napriek ťažkému príbehu, zaujala celú Ameriku. Už počas kastingov talentovej súťaže, ktoré sa natáčali minulé leto, prezradila, že je vážne chorá.

"Mám rakovinu v pľúcach, v chrbtici a pečeni. Mám dvojpercentnú šancu na prežitie, ale dve percentá nie sú nula. Je to aspoň niečo a želám si, aby ľudia vedeli, aké je to úžasné," vyhlásila verejne s odhodlaním žiť. V roku 2017 jej diagnostikovali rakovinu prsníka, ktorú porazila. No vrátila sa v roku 2019 a lekári jej dávali už iba 3 - 6 mesiacov na prežitie. Ale stal sa zázrak a v roku 2020 mohli opäť konštatovať, že rakovinu už nemá. Žiaľ, nasledujúci rok sa jej vrátila v metastázach. Napriek tomu sa rozhodla zabojovať v talentovej súťaži.

V talentovej súťaži zažiarila Jane s vlastnou piesňou s názvom It's Okay, dojala aj tvrdého kata Simona Cowella, ktorý jej zariadil postup zlatým bzučiakom: 

Získala si srdcia všetkých, ale v polovici súťaže oznámila, že sa bude musieť naplno venovať svojmu zdraviu, a preto odstupuje zo súťaže. Žila oveľa dlhšie, ako jej lekári predpovedali. Zabojovala o prežitie a stala sa preto známou nielen po celej Amerike. V kontakte s jej priaznivcami zostala na sociálnych sieťach do posledných chvíľ. Nightbirde sa nepodarilo nikdy oficiálne podpísať zmluvu s vydavateľstvom a ani nikdy nevydala svoj album. To už nestihla. Vydala ale niekoľko EP a singlov, keď začínala v hudobnom biznise a snažila sa preraziť v hlavnom prúde. V srdciach fanúšikov ostane táto na pohľad krehká, no vnútorne nesmierne silná žena iste navždy.

V poslednom januárovom príspevku speváčka priznala, že sa veci vyvinuli "brutálne", ale stále verila, že sa z najhoršieho dostane von:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nightbirde ⚡️ (@_nightbirde)

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie