Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
To sú fakt oni?! TAKTO vyzerá skupina s nesmrteľným hitom Barbie Girl po 25 rokoch!
Zdielať na

To sú fakt oni?! TAKTO vyzerá skupina s nesmrteľným hitom Barbie Girl po 25 rokoch!

Vďaka svojmu chytľavému hitu Barbie Girl z roku 1997 dánsko-nórska popová skupina Aqua kedysi ovládla éter na celom svete. Po 25 rokoch táto europopová skupina opäť prekvapila, keď sa opäť stretla v štúdiu pre špeciálnu reláciu Top of The Pops.

​V 90. rokoch vznikali diskotékové skupiny ako huby po daždi. Často šlo o zoskupenie s jediným hitom, len niektorým sa podarilo uspieť aj s ďalšími pesničkami. Patrí medzi ne aj skupina Aqua, hoci treba uznať, že žiadna pesnička sa už úspechom nepriblížila pesničke Barbie Girl s jej vtipným klipom. Tá sa môže pochváliť aj na YouTube čerstvo dosiahnutou miliardou zhliadnutí. 

Všetci štyria členovia zoskupenia boli čímsi výnimoční - speváčka Lena určite mimoriadnou krásou, raper René holou hlavou, zvyšní dvaja členovia extravagantným účesom. To ale boli v móde divoké 90. roky, teraz po 25 rokoch od vrcholu svojho celosvetového úspechu, dánsko-nórska popová skupina ohúrila fanúšikov drasticky odlišnou novou podobou.

Lene Nystrøm, René Dif a klávesák Søren Rasted, ktorí sa teraz opäť zišli v špeciálnom programe Top of The Pops, vyzerali na míle vzdialení od imidžu, ktorý mali v čase, keď vládli hitparádam. Hlavnú speváčku Lene Nystrøm, ktorá bola známa svojou láskou k pestrým a farebným účesom, možno na záberoch vidieť s dlhými čiernymi vlasmi a zrejme aj po pár omladzujúcich zákrokoch. Renému holá hlava ostala, zato pribudlo prešedivené strnisko a Søren už ani náhodou nemá na hlave žlté pichliače. Lene a Søren boli 16 rokov manželia a majú dve deti, no v roku 2017 sa rozviedli. Zjavne ale v priateľskom duchu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa AQUA (@aqua.dk)

Skupina Aqua predala približne 33 miliónov albumov a singlov, čo z nej robí najziskovejšiu dánsku skupinu vôbec. Dokonca sa im podarilo trikrát dostať na vrchol UK Singles Chart, so singlami Doctor Jones a Turn Back Time, a v prvom rade s nesmrteľnou Barbie Girl. Dvojzmysly, ktorých je text najznámejšieho hitu skupiny z roku 1997 plný, v skutočnosti spôsobili, že výrobca bábik Barbie podal na skupinu žalobu. Tú nakoniec sudca v roku 2002 zamietol a skupina môže dodnes slobodne hrať svoj najväčší hit. Po rozpade skupiny všetci jej členovia pokračovali v práci v tomto odvetví a tešili sa úspešným sólovým úspechom v rebríčkoch. V roku 2019 speváčka Lene prezradila, že skupina pracuje na nových pesničkách, zatiaľ ale fanúšikovia stále čakajú.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie