Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Je koniec! Mesiac po samovražde syna prišla slávna speváčka so šokujúcim vyhlásením!
Zdielať na

Je koniec! Mesiac po samovražde syna prišla slávna speváčka so šokujúcim vyhlásením!

Zdroj: Facebook

Čo všetko sa teraz odohráva v hlave a duši speváčky Sinead O´Connor (55), matky tragicky zosnulého syna Shanea (†17), ktorý spáchal samovraždu, ťažko posúdiť. Aj ona sa pokúšala sa niekoľkokrát v minulosti o dobrovoľný odchod z tohto sveta, i teraz, keď sa dozvedela správu o skone syna, nemala k tomu ďaleko. "Shaneova smrť nie je nikoho iného vina, len moja," obviňovala sa na sociálnej sieti a z nejednej vety sa dalo pochopiť, že je na tom veľmi zle. Speváčka má údajne až tri diagnózy psychického charakteru a vyzývala preto svojho času verejnosť, aby boli láskaví k takýmto ľuďom a nenechávali ich v tom samých.

​Ona sama hľadala zrejme pomoc a útechu aj v náboženstve. Aj keď bola ako väčšina z obyvateľstva Írska, odkiaľ pochádza, katolíčkou, v roku 2018 konvertovala na islam. Pohreb syna bol však v hinduistickom duchu. Možno aj preto volila veľmi nezvyklú farbu na poslednú rozlúčku s jej milovaným synom. Obliekla si na seba sýto ružové tepláky. V hinduizme veria na reinkarnáciu duše a večný kolobeh života a duše, preto je ich pohrebný sprievod veľmi farebný ako symbol života a radosti z jeho návratu."Bol to veľmi krásny hinduistický obrad. Shane by bol nadšený. Do rakvy som mu dal niekoľko balíčkov cigariet pre prípad, že by v nebi žiadne neboli. Aj to by sa mu páčilo...," vyjadrila sa Sinead k rozlúčke so synom, na ktorej sa v Dubline zúčastnilo približne 50 osôb.

V dublinskej nemocnici, odkiaľ ušiel, bol Shane hospitalizovaný na psychiatrii na pozorovaní, pretože vzniklo podozrenie, že chce spáchať samovraždu. Sinead sa preto veľmi trápila a odkázala mu na Twitteri: "Shane, tvoj život je drahý. Boh ti ten krásny úsmev na tvojej krásnej tvári nevycibril len tak pre nič za nič. Môj svet by sa bez teba zrútil." Trápenie chlapca ale muselo byť veľmi hlboké a svoj rozhodnutie, žiaľ, naplnil. Dva dni po ňom pátrala polícia, kým ho našla. Speváčka po jeho tragickom skone na nemocnicu zaútočila a chcela sa súdiť za to, že ho neustrážili, neskôr sa za vyjadrenia ospravedlnila.

Vypočujte si hit Nothing Compres 2 U v živom vystúpení speváčky Sinead O'Connor:

Shane zmizol načas ešte mesiac pred spáchaním samovraždy. Už vtedy zanechal list na rozlúčku. Ktovie, či sa dalo spraviť niečo, aby sa jeho smutné rozhodnutie podarilo zvrátiť, to sa už nikto nedozvie, ale speváčka si to neprestáva vyčítať. Myslí si, že syna sklamala a jej život ostane navždy hlboko poznačený. Aj preto sa rozhodla, že už nikdy nevystúpi s mikrofónom v ruke. "Už nikdy nebude o čom spievať,"  zverila sa so svojimi pocitmi nešťastná Sinead, ktorá je síce skvelá speváčka, no nikdy už nenapodobila úspech skladby Nothing Compares 2U, ktorej autorom je zosnulý spevák a skladateľ Prince.

Sinead so synom Shaneom, ktorý si začiatkom roka 2022 vzal život iba vo veku 17 rokov: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Greystones Guide (@greystonesguide)

Súvisiace články

Najčítanejšie