Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Adele si prišla pre cenu a šokovala tým, KOMU ju venovala! Vzápätí sa rozplakala!
Zdielať na

Adele si prišla pre cenu a šokovala tým, KOMU ju venovala! Vzápätí sa rozplakala!

Po náhlom odvolaní koncertov svetoznámej speváčky Adele v Las Vegas sa organizátori britskej hudobnej ceny Brit Awards, ktorá sa konala v Londýne obávali, či príde na udeľovanie cien. Predpokladalo sa, že sa stane držiteľkou aspoň jednej z nich, a keď to vyzeralo chvíľku s jej účasťou biedne, snažili sa osloviť spevácke hviezdy ako napríklad Eda Sheerana, či by ich za ňu neprebrali, ale všetci odmietli. Našťastie sa ich obavy nenaplnili a Adele nielenže prišla, ale priam zažiarila.

​Speváčka priam ohromila, nielen jej fanúšikov, svojím hviezdnym vystúpením s hitom I Drink Wine. Zažiarila v nádherných zlatistých šatách, sediac na klavíri, obklopená malou kapelou a vokalistami, aby predviedla túto novú skladbu. Ešte pred týmto jej vystúpením si Adele prevzala cenu za Pieseň roka, za svoj comebackový singel Easy On Me.

"V prvom rade som nevedela, že na pieseň roka je nominovaných toľko piesní. Nemôžem uveriť, že klavírna balada vyhrala v konkurencii toľkých trhákov," zverila sa na pódiu, keď preberala ocenenia. "Ale veľmi pekne vám ďakujem. Vždy je pre mňa potešením byť tu. Vždy sa rada vraciam domov a Brits je takou veľkou súčasťou mojej kariéry už od čias, keď som bola ešte v začiatkoch," dodala s istou dávkou pokory a ústretovosti voči Británii, kde už dlhú dobu nežije.

Takto sa predviedla Adele sediac na klavíri:

A nielen obyvateľom Británie ukázala, že na nich a na svoju vlasť nezabúda, no šokovala všetkých pri preberaní dokopy až troch cien so slzami v očiach, keď vyslovila, komu tretiu cenu symbolicky venuje. "Túto cenu by som chcela venovať svojmu synovi a Simonovi, jeho otcovi. Môj syn bol taký trpezlivý a taký láskavý," roznežnila sa Adele. Okamžite potom sa na sociálnych sieťach objavilo veľmi mnoho obdivných odkazov od jej obdivovateľov. "Ohromujúce vystúpenie Adele. Bola taká kráľovná, že to venovala svojmu bývalému manželovi," vzdal jeden z nich hold speváckej dive, ktorá sa na jej poslednom vydanom albume potrebovala vyspovedať z pocitov z krachu jej vzťahu s exmanželom Simonom Koneckim.

Adele si večer zjavne dokonalo užila:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Adele (@adele)

"Najlepšie vystúpenie v histórii Brits, ak sa ma pýtate. A tá pocta bola úžasná," rozplýval sa niekto ďalší. "Úprimne, Adele je najlepšia speváčka, aká kedy vzišla z Veľkej Británie. Je doslova žijúcou ikonou," napísal iný nadšenec a rozhodne nešetrili chválou ani mnohí ďalší. "Adele premenila #BRITs na svoj vlastný koncert, ako sa patrí," konštatoval jeden z nich. Ako vidieť, fanúšikovia z Británie Adele odpustili jej zrušenie koncertov zo zrejme najmä z osobných dôvodov. Snáď jej odpustia aj Američania, ktorí si kúpili drahé vstupenky na jej plánované koncerty. Odpustenie hádam nebude musieť hľadať ani u priateľa Richa Paula za to, že cenu nevenovala jemu, ale exmanželovi. Pravdou je, že nebyť jeho a ich rozchodu, Adele by zrejme nemala inšpiráciu na jej najnovší album plný balád a lásky.

Adele vyhlásili za umelkyňu roka, jej štúdiovku 30 za album roka a singel Easy on Me za pieseň roka. Spevák Ed Sheeran, ktorý na pódiu s kapelou Bring Me the Horizon predviedol jeho hit Bad Habits, získal titul skladateľ roka. Speváčka Dua Lipa vyhrala trofej v kategórii najlepší pop/R&B, najlepší rock/alternatívnu hudbu mal v tomto ročníku Sam Fender, Brit Award za hip-hop/grime/rap dostal Dave, cena za najlepšiu tanečnú hudbu putovala speváčke Becky Hill a za najlepšiu skupinu vyhlásili Wolf Alice. V kategórii Vychádzajúca hviezda si trofej vyslúžila speváčka Holly Humberstone. Rapperka Little Simz si odniesla cenu pre najlepšieho nováčika. Producentom roka sa stal Inflo. V kategóriách venovaných zahraničnej tvorbe sa darilo Američanom. Cenu pre najlepšieho zahraničného umelca získala speváčka Billie Eilish. Najlepšou zahraničnou skupinou je superduo Silk Sonic. Pop-punkový hit Good 4U od speváčky Olivie Rodrigo je zas najlepšou zahraničnou skladbou.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie