Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Neuveriteľné gesto Lucie Bílej! Cukrárke z reality šou vyhorel dom, speváčka zareagovala!
Zdielať na

Neuveriteľné gesto Lucie Bílej! Cukrárke z reality šou vyhorel dom, speváčka zareagovala!

Archívna reportáž

Presne pred desiatimi dňami prišlo v dome sympatickej cukrárky Aničky Klápšťovej, súťažiacej v českej televíznej šou o pečení, k požiaru. Vznikol celkom nevinne, z obyčajnej neopatrnosti. Anička sa ako zvyčajne v zime chcela zahriať pred spánkom infražiaričom, ale zaspala pri tom. Od neho sa zrejme vznietili posteľné obliečky a už to išlo rýchlo. Našťastie ju to zobudilo a stihla z horiacej izby utiecť. Vzala so sebou zobrať aj dvoch psíkov, žiaľ, traja zostali hore. "Keď som sa pokúsila vyjsť nahor druhýkrát, už to nešlo. Na poschodí bol čierny dym, počula som praskanie skla a zrkadiel. Traja z nich tam zostali a zadusili sa," povedala cukrárka pre jablonecky.denik.cz.  

​​Privolaní požiarnici všetko uhasili, ale dom je poškodený nielen požiarom, ale aj vodou, s ktorou požiar hasili, všade je cítiť zápach dechtu, takže sa v ňom nedá žiť. Susedia preto ponúkli Aničke a jej rodine azyl, no prišla ešte jedna ponuka. "Susedka Lucie Bílá nám poskytla prístrešie na 14 dní vo svojej chalupe v Líšnom. Chcela by som jej za to zo srdca poďakovať," nezabudla dojatá Klápšťová na verejné poďakovanie. Na malebnú chalupu v obci Líšný si Bíla chodieva odpočinúť. "Je to moja susedka a to je to najmenšie, čo môžem v tejto chvíli urobiť... To, že ide o Aničku, som sa dozvedela až z médií... Ja som len reagovala na ťažkú situáciu ľudí, ktorí potrebovali pomoc," napísala Bílá Blesku

A nielen to, ale susedia zorganizovali aj verejnú zbierku."Všetkým patrí neskutočné poďakovanie. So všetkým sa začalo tak rýchlo, až sa to zdalo neskutočné. V súčasnosti je na transparentnom účte približne okolo 1 400 000 korún. Za celú rodinu a psíkov vám veľmi pekne ďakujeme. Je až neskutočné, koľko ľudí má také dobré srdce," povedala Blesku Anička. A pomôcť sa jej rozhodla aj svetovo uznávaná cukrárka Mirka van Gils Slavíková, ktorá sprevádzala súťažou v pečení. "Cukrúšikovia! Sme veľká rodina, spojme sa a pomôžme našej úžasnej Aničke. Stala sa nešťastná udalosť a ona prišla o svoj domov. Nielen ona, ale celá jej rodina teraz potrebuje podporu," napísala výzvu známa cukrárka. Za necelé dva dni sa vyzbieralo viac ako 200 tisíc korún. 

Luciino meno nesie aj nehnuteľnosť vo Vysokých Tatrách:

"Po sobotňajšom požiari sa ukázala obrovská sila solidarity ľudí zo širokého okolia. Ponúkajú sa upratovacie a čistiace čaty, montážne skupiny a nezištná pomoc všetkého druhu. Svet nie je taký zlý, ako sa môže zdať z televíznej obrazovky. Veľmi pekne ďakujeme," informovali zástupcovia obce Líšný slovami, ktoré sa skutočne najmä v týchto trpkých časoch dotknú asi každého. Ľudskosť ešte nevymrela.

Šikovná pekárka Anička môže hovoriť o šťastí v nešťastí, pri požiari však prišli o život jej traja domáci miláčikovia. Pomôcť sa jej rozhodli viaceré známe tváre:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Áťa Klápšťová (@ataa__love_bb)

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie