Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Už žiadne tajnosti! Herečka opísala svoj orgazmický pôrod, meno bábätku po narodení ZMENILA!
Zdielať na

Už žiadne tajnosti! Herečka opísala svoj orgazmický pôrod, meno bábätku po narodení ZMENILA!

Archívna reportáž

Iba pred pár dňami prezradila sympatická česká herečka Tereza Ramba (32), že je už dvojnásobnou mamou, aj to pre ňu typickým spôsobom. "Ja mám kočík, Matyáš má kočík. Máme dva kočíky. Ďakujeme, že ste počkali, sme šťastní, spokojní a máme dve deti," uviedla Tereza na Instagrame. Toto krásne tajomstvo si nechávali pre seba viac ako mesiac, pretože Vianoce už prežívala ako mama doch detí. Kým pri prvom synovi jeho meno dlho tajila, teraz na to išla opačne. Okrem toho aj oduševnene opísala, ako krásne prišlo bábo na svet. Všetko prebehlo celkom inak ako pri prvom pôrode a doteraz je plná emócií.

​Synčeka Mikoláša, nazývaného Slnko, ale aj Koláčik a Rambo, rodila ťažšie. "Mikoláš prišiel na svet za krvi a revu, strašne, nasal vzduch a prihlásil sa k svetu. Pamätám si vás, povedala sestra. Malého viezli zo sály a reval ako tiger. Tu v pôrodnici sa nezastavil. Doma tiež nie, usmievam sa pre seba. Ale my sme ho umaznali. Nakoniec mlieko - láska - mlieko, ako hovorí naša doktorka Barbara, vždy všetko zachráni," zverila sa Tereza. Veľmi sa o neho bála a aby neplakal, stále ho hojdali. "S Matyášom sme si ho podávali z náruče do náruče ako vzácne korenie. Nikomu inému sme ho nepožičali," prezradila mama veľkého hladoša, ako fungovali s manželom. "Automaticky som predpokladala, že sa mi narodí rovnaké dieťa. Teodora. Cítila som, že je to dievča. Ako pri Slnku, od prvého dňa som vedela, že vo mne rastie život a že je to chlapec," vyznala sa.

Aj keď odhadla správne, že na svet privedie dievčatko, všetko ostatné bolo inak, vrátane pôrodu. "Malého viezli zo sály a on reval ako tiger. Hviezdička prišla na svet v tichu. Orgazmický pôrod. Pozerala som sa na hviezdičku otvorom cez madlo postele. Tesne pred poslednou fázou som sa začala strácať sama v sebe," opísala Tereza svoj magický zážitok. "Čakala som Teodoru, ale prišla Miřenka. Mira. Míra. V takom pokoji a láske," vyjadrila svoj okamžitý postoj k menu novonarodenej dcérky. "Orgazmický pôrod. Keď toto niekto predo mnou povedal po mojom prvom pôrode, mala som chuť ho umlátiť ťažkou palicou," vysvetlila svoje pocity, ktoré má asi každá žena, ktorá nezažila práve dokonalý pôrod.

Tereza Ramba sa teší veľkej popularite, svoj talent predviedla vo viacerých českých filmoch. Pozrite si trailer k filmu Bobule:

Aj po príchode z pôrodnice domov bolo všetko, na rozdiel od príchodu syna, iné, pokojné. "Vývar vonia. Byt je uprataný. Ležím a vnímam knihu, ktorú som práve dočítala. Obe deti spia. Obe. Dve. Dve deti. Keď sa narodilo Slnko, nepamätám si ani, ako dlho som nevarila. Nečítala," zamýšľa sa nad rozdielom v prežívaní prvých dní s novorodencom. "Teraz sa tiež bojím. Ale inak. Pokojné a sladko, bezpečne. Ako keď vás niekto pohojdá, ale len jemne, ako na vode loď," priam poeticky opísala očarená dvojnásobná mama svoje materinské šťastie. Skúsenosť Terezy môže byť povzbudením všetkých žien, že aj po ťažkom prvom pôrode môže druhý vyzerať úplne inak, najmä, ak sa odohráva v dobrých, rešpektujúcich podmienkach.

Tereza opísala svoje dojmy z nedávno pôrodu na sociálnej sieti: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tereza Ramba (@tereza.voriskova)

Súvisiace články

Najčítanejšie