Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zosnulý spevák sa desil covidu, no odmietal sa nechať obmedzovať! Doplatil na to životom
Zdielať na

Zosnulý spevák sa desil covidu, no odmietal sa nechať obmedzovať! Doplatil na to životom

Archívna reportáž

Ešte stále doznieva šok z úmrtia veľkej speváckej hviezdy s pseudonymom Meat Loaf (†74), vlastným menom Michael Lee Aday, či dokonca s pôvodným menom Marvin Lee Aday. Jeho kariéra trvala šesť desaťročí, počas ktorých predal viac ako 100 miliónov albumov po celom svete. Okrem toho si zahral vo viac ako 65 filmoch ako Fight Club, The Rocky Horror Picture Show či Waynov svet. Album Bat Out of Hell patrí medzi desať najpredávanejších albumov všetkých čias. Miloval slobodu a nespútanosť, aj preto sa verejne staval negatívne k pandemickým obmedzeniam. Frontman legendárnej rockovej skupiny Meat Loaf verejne nesúhlasil ani s nosením rúšok, a kritizoval za povinné očkovanie aj Austráliu.

​Svoj názor na opatrenia potvrdil Meat Loaf aj v rozhovore pre denník Pittsburgh Post-Gazette"Samozrejme, že sa bojím! Robíte si zo mňa srandu? Chápem, že sa život na chvíľu zastavil, ale teraz je to už len kvôli politike," vyjadril sa ku covidu celkom jasne hudobník, ktorý nemal pochopenie ani pre rúška. "Ničomu nepomáhajú. Nezabránia tomu, aby ste sa nakazili. Sú len na obtiaž, svrbí vás z nich v nose a nemôžete kvôli nim dýchať," vyslovil nahlas svoju mienku na tento povinný doplnok tváre. Redaktor ho svojou poznámkou "kontrolujú nás všetkých," vyprovokoval k odpovedi: "Áno, ja viem. Ale nie mňa. Ak zomriem, tak nech sa stane, ale nenechám sa obmedzovať." Osud chcel, aby sa tak, žiaľ, aj stalo. Toto jeho presvedčenie zrejme spôsobilo aj jeho predčasný skon. V noci na 20. januára podľahol následkom ťažkého priebehu covidu. 

Začiatkom minulého týždňa sa jeho zdravotný stav natoľko zhoršil, že musel zrušiť všetky svoje pracovné povinnosti. Nie je síce oficiálne známe, či sa nechal slávny zaočkovať, ale na základe jeho vyjadrení sa dá o tom pochybovať. Pri jeho vyššom veku, nadváhe a zrejme aj iným zdravotným problémom bol pre neho covid fatálny a ani lekári mu už nedokázali pomôcť. Napriek tejto infekčnej chorobe pri ňom boli v posledných chvíľach ako jeho najbližšia rodina, tak aj priatelia. "So zlomeným srdcom oznamujeme, že dnes v noci zomrel neprekonateľný Meat Loaf, po boku ktorého až do poslednej chvíle stála jeho manželka Deborah, dcéry Pearl a Amanda, aj blízki priatelia s ním trávili posledné chvíle," stálo v ozname na sociálnej sieti. "Ďakujeme, že chápete našu potrebu stiahnuť sa teraz do úzadia. Nikdy neprestávajte milovať rock!" oznam bol na záver ukončený výzvou, akú by iste chcel adresovať fanúšikom aj sám zosnulý rocker.

Meat Loaf sa preslávil najmä rockovou baladou s názvom I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That): 

Správa o jeho skone vyvolala množstvo ohlasov s poctami. Alice Cooper ho nazval "jedným z najväčších hlasov v rock'n'rolle“ a jedným z jeho najbližších priateľov v šoubiznise a pripomenul ich spoločnú prácu na komédii Roadie z roku 1980. Adam Lambert pripomenul jeho láskavosť: "Jemná rocková hviezda s jemným srdcom navždy a navždy". A pridali sa aj ďalší. "Nebeské klenby sa budú otriasať rockom,“ napísal Andrew Lloyd Webber. Spomenula si na neho aj Bonnie Tyler, či Stephen Frey. "Dúfam, že raj je taký, ako si ho pamätáš z kontrolky na prístrojovej doske, Meat Loaf,“ napísal Frey na Twitteri. "Mal tú vlastnosť, že bol súčasne desivý aj rozkošný, čo je zriedkavé a skôr úžasné," dodal. Možno stačilo málo a spevák mohol žiť ďalej svoj radostný život rockera, za svoje rozhodnutie ísť proti prúdu zaplatil tú najvyššiu cenu.

Aj takto si fanúšikovia uctili pamiatku rockovej hviezdy Meat Loafa v uliciach veľkomiest: 

Súvisiace články

Najčítanejšie