Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neuveríte, ktoré je najúspešnejšie video na YouTube! TÁTO odrhovačka má vyše 10 miliárd zhliadnutí!
Zdielať na

Neuveríte, ktoré je najúspešnejšie video na YouTube! TÁTO odrhovačka má vyše 10 miliárd zhliadnutí!

Zdroj: morbhead.blogspot.com

Svetová hudobná scéna chŕli každodenne stovky nových hitov od rôznych spevákov zo všemožných krajín sveta. Niektoré zažiaria ako kométy a zakrátko zhasnú, ale sú aj také, ktoré sa stali hviezdnymi stálicami. Možno nikto nečakal, že jedna pôvodne táboráková odrhovačka sa stane tak úspešnou, že o niečo vyše päť rokov od jej uverejnenia v upravenej podobe sa stane megahitom a prekročí hranicu 10 miliárd zhliadnutí, ako sa to stalo pred pár dňami. Je to pieseň, ktorú milujú všetky deti od bábätiek až po školákov a má názov Baby Shark. Žiaden iný videoklip sa mu počtom zhliadnutí na Youtube nevyrovná.

"S radosťou oznamujeme, že náš milovaný Baby Shark pokoril ďalší pozoruhodný míľnik," uviedol po tomto úspešnom prelomení magickej hranice sledovateľnosti piesne v oficiálnom vyhlásení Min-seok Kim, generálny riaditeľ spoločnosti Pinkfong, ktorá stojí za jej najúspešnejšou verziou. "Bola to skutočne významná cesta, sledovať, ako Baby Shark spája ľudí na celom svete, a nevieme sa dočkať, až predstavíme ďalšie dobrodružstvo Baby Sharka," dodal. Pre spoločnosť je iste aj zdrojom nemalého zisku. Za milión zhliadnuti platí youtube od 3 000 do 10 000 dolárov, takže teoreticky mohla táto populárna pesnička zarobiť až šialených sto miliónov dolárov. Baby Shark obrala o prvenstvo letnú odrhovačku Despacito od Luisa Fonsiho a Daddy Yankeeho, ktorá má "len" necelých 8 miliárd zhliadnutí.

"Baby Shark" vznikla ako pieseň pri detskom táboráku. Pôvodná verzia pochádza minimálne zo 70. rokov 20. storočia, keď ju údajne vytvorili táboroví vedúci inšpirovaní filmom Čeľuste. Počas spievaní piesne sa predstavil každý člen rodiny žralokov, pričom všetci rukami napodobňujú čeľuste žralokov. V rôznych verziách piesne žraloky lovia ryby, lovia námorníka či zabíjajú ľudí, ktorí sa potom dostanú do neba. Postupne sa k tomu pripojili aj tanečné pohyby. Viacerí si chránia autorské práva na pôvodné videoklipy a zvukové nahrávky piesne a niektorí na svoje verzie majú aj ochranné známky. Podľa The New York Times je ale zrejme základná pieseň a postavy verejným vlastníctvom.

Video k piesni Baby Shark pokorilo rekordy na youtube:

Verzií Baby Shark je nespočetne veľa, akási zvláštna odnož je jej nemecká tanečná verzia  "Kleiner Hai", ktorú v roku 2007 na YouTube zverejnila nemecká speváčka Alexandra Müller, pod umeleckým menom Alemuel. Videoklip sa stal okamžite populárny a Alemuel dokonca podpísala zmluvu na jej nahrávanie.

Videli ste prvú youtbovú verziu Baby Shark z roku 2005, v nemeckom jazyku Kleiner Hai? Nech sa páči:

Ďalšiu verziu nahral Johnny Only, detský zabávač pôsobiaci v štáte New York v roku 2011 a o päť rokov na to "Baby Shark" výrazne spopularizovala verzia piesne, ktorú vyprodukoval kanál Pinkfong juhokórejskej zábavnej spoločnosti SmartStudy. Pôvodný videoklip k piesni "Baby Shark" bol nahraný 26. novembra 2015. Túto verziu naspievala vtedy 10-ročná kórejsko-americká speváčka Hope Segoine. V roku 2019 pieseň Baby Shark adaptovali do animovaného televízneho seriálu Baby Shark's Big Show! určeného pre malé deti. Kanál PinkFong má celkovo vyše 90 miliónov odberateľov a vyše 50 miliárd zhliadnutí všetkých publikovaných pesničiek. 

Tvorcovia Baby Shark Big Show sa tešia z nevídaného úspechu ich videa na Youtube: 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie