Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Česká speváčka sa úmyselne nakazila covidom a zomrela! Len 2 dni predtým hlásila, že je v poriadku!
Zdielať na

Česká speváčka sa úmyselne nakazila covidom a zomrela! Len 2 dni predtým hlásila, že je v poriadku!

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Zúfalí ľudia robia zúfalé veci. Nie je v súčasnosti nič nevídané, že tí, ktorí sa nechcú očkovať, pristupujú aj k takým nepremysleným rozhodnutiam, ako že sa nechajú úmyselne nakaziť. Medzi nich patrila zjavne aj česká speváčka kapely Asonance, Hana Horká († 57). Žiaľ, jej rozhodnutie ju stálo život.

Hana Horká zomrela na covid v nedeľu, 16. januára. Jej pôvodný zámer bolo získať slobody patriace ľuďom v rámci režimu očkovaní/prekonaní, pričom tú jednoduchšiu cestu, nechať sa zaočkovať, odmietala. Určite jej ani nenapadlo, aké fatálne bude jej rozhodnutie. 

Len dva dni pred svojou smrťou pritom fanúšikov na Facebooku informovala, ako sa teší z novozískaného statusu "prekonaného". "Odtajním to, áno, som prekonanec a prežila som aj zblúdilú Deltu. Avšak, bolo to veľmi pestré," napísala, čím dala najavo, že nešlo o ľahký priebeh, no zjavne si ešte v piatok myslela, že je z najhoršieho vonku.

"Takže bude divadlo, sauna, divadlo, koncert, sauna... a urgent nejaké more. Prajem všetkým krásne dni. Život je to pre mňa a pre vás tiež," napísala Horká plná optimizmu s víziou "slobodnej" budúcnosti. Z jej statusu ale nevyplývalo, žeby sa nakazila zámerne, to prezradil až jej kamarát, hudobník Miroslav Hlavička. "Hana robila všetko preto, aby sa nakazila. Mala radosť z pozitivity členov svojej rodiny, mala radosť z vlastného nakazenia, maľovala si ružovú budúcnosť," napísal hudobník známy ako Scalex.

Pochopiteľne, mnoho ľudí medzi Horkej priateľmi a priaznivcami jej dávali za pravdu a navzájom sa v tomto nebezpečnom "odboji" podporovali. Kto ale rozhodne jej názor nezdieľal, je jej syn, Honza Rek. "Týmto komentárom ‚ďakujem‘ za užitočný príspevok do diskusie. Menovite Andor Sandor, Duše K, MUDr. Jan Vojáček, CFMP, Daniel Landa, Jaroslav Flegr, MUDr. Soňa Peková, PhD., Roman Šmucler a spol. Vzali ste mi mamičku, ktorá si na vašom základe staval všetky svoje argumenty. Pohŕdam vami. Ste absolútny odpad a odteraz mám na vás brutálnu zlosť. Za pozostalých - syn," zverejnil emotívny príspevok, celkom pochopiteľne nahnevaný žialiaci syn. 

Vypočujte si jednu z piesní skupiny Asonance v podaní Hany Horkej:

Súvisiace články

Najčítanejšie