Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sklamanie pre fanúšikov na začiatok roka! Hviezdna kapela ohlásila POSLEDNÝ album!
Zdielať na

Sklamanie pre fanúšikov na začiatok roka! Hviezdna kapela ohlásila POSLEDNÝ album!

Archívna reportáž

Obľúbená britská kapela Coldplay na prekvapenie všetkých svojich fanúšikov nedávno ústami jej lídra oznámila smutnú správu. Aj keď neohlásili definitívny koniec, nepotešili prehlásením, že sa chystajú uzavrieť jednu kapitolu. "Náš posledný skutočný album vyjde v roku 2025 a potom už budeme len koncertovať," rozhodol sa odhaliť svoje plány frontman skupiny Chris Martin (44), píše portál BBC. "Možno sa pustíme do nejakej spolupráce, ale Coldplay v tej chvíli striktne vzaté skončí," dodal už zrejme pevne rozhodnutý bývalý manžel herečky Gwyneth Paltrow, s ktorou má dve deti.

​Chris Martin túto správu oznámil v rádiu v ukážke, ktorá predchádzala jeho vianočnej šou. Viedla ju Jo Whiley, anglická rozhlasová dídžejka a televízna moderátorka, ktorá sa potom v rannej šou kolegyne DJke Zoe Ball zverila, že hoci je Martin v rozhovoroch "odzbrojujúco úprimný", ona si zároveň "nikdy nie je celkom istá, či žartuje, alebo to myslí smrteľne vážne". Jeho najnovšie prehlásenie sa totiž zhoduje s tým, čo povedal okolo vydania deviateho štúdiového albumu svojej kapely Music Of The Spheres, ktorý sa dostal hneď na prvé miesto.

Martin pritom vlani v októbri povedal, že majú v úmysle nahrať 12 albumov, to by znamenalo ďalšie tri, a potom prestať. Jeho posledný rozhovor s Whileym je však zrejme vôbec prvý, v ktorom uviedol konkrétny dátum. Pre Absolute Radio tiež povedal, že si predstavuje, že jeho kapela bude pokračovať v koncertovaní "tak, ako to robia Rolling Stones, bude to super, ak budeme môcť koncertovať ešte aj po sedemdesiatke".  Skupina musela nedávno stiahnuť niekoľko vystúpení vrátane plánovaného koncertu na Capital Jingle Bell Ball v Londýne kvôli pozitívnym testom na covid. 

Coldplay nedávno nahrali pieseň s juhokórejskou chlapčenskou skupinou BTS, vypočujte si ich spoločný hit My Universe:

Na februárové udeľovanie cien Brit Awards 2022 boli nominovaní na skupinu roka a najlepší rockový/alternatívny interpret. Skupina je známa tiež svojím angažovaním sa v prospech udržateľnosti života na našej planéte. Majú 12-bodový plán na zníženie uhlíkovej stopy, ktorý spísali dva roky po tom, čo sa členovia skupiny zaviazali, že nebudú koncertovať, kým sa to nebude dať robiť udržateľnejším spôsobom. V nedávnom rozhovore pre BBC líder kapely Martin povedal, že koncerty na ďalšom turné budú čiastočne poháňané kinetickou podlahou, ktorá generuje elektrinu. Účastníci koncertu budú na nej stáť. "Keď sa budú hýbať, budú poháňať koncert," povedal  v rozhovore moderátorovi Colinovi Patersonovi. "A máme aj bicykle, ktoré robia to isté," dodal sympatický líder kapely.

Coldplay sa budú v budúcnosti venovať výučne koncertovaniu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Coldplay (@coldplay)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie