Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Čo tají Baldwin?! Aj tri mesiace po tragickej streľbe odmieta stále vydať polícii mobil!
Zdielať na

Čo tají Baldwin?! Aj tri mesiace po tragickej streľbe odmieta stále vydať polícii mobil!

Archívna reportáž

Vyšetrovanie kauzy okolo nešťastia pri nakrúcaní filmu Rust spojeného s nečakaným výstrelom a následným úmrtím hlavnej kameramanky Halyny Hutchins (†42), pokračuje ďalej. Strelcom bol herec Alec Baldwin (63), ktorý čelí vážnym obvineniam. Podľa súdnych dokumentov z okresu Santa Fe v Novom Mexiku bol minulý mesiac vydaný príkaz na prehliadku Baldwinovho mobilného telefónu, čo by mohlo niektoré dôležité momenty v kauze ujasniť. Vyšetrovatelia chcú získať správy, výpisy hovorov, digitálne fotografie a videá, ako aj všetky súkromné správy odoslané na platformách sociálnych médií v súvislosti s výrobou filmu "Rust". Chcú tiež získať aj všetky vymazané videá, fotografie a správy v telefóne, ktoré súvisia s filmom. No nie je to také jednoduché.

​Baldwinov právny zástupca Aaron Dyer minulý mesiac povedal, že Baldwin chce spolupracovať s vyšetrovateľmi a sú presvedčení, že dôkazy ukážu, že herec nie je zodpovedný za to, čo sa stalo. V piatok orgány činné v trestnom konaní v Novom Mexiku požiadali o pomoc pri hľadaní telefónu orgány v New Yorku. Okresná prokurátorka Mary Carmack-Altwies, ktorá dozerá na vyšetrovanie, uviedla, že jej úrad spolupracuje s newyorským šerifom a Baldwinovými právnikmi na získaní akýchkoľvek materiálov z Baldwinovho telefónu, ktoré sa týkajú vyšetrovania. Napriek tomu, že pred viac ako troma týždňami majú príkaz na prehliadku, vyšetrovateľom sa zariadenie nepodarilo získať, píše portál NYpost.

"Môj klient sa domnieva, že prehliadať mu celý telefón je bezdôvodné, malo by ísť len o hovory a textové správy, ktoré súvisia s prípadom," povedal Baldwinov právnik novinárom. "Je to proces," zdôvodnil zdržanie vydania mobilu sám herec vo videu nakrútenom v sedadle zaparkovaného auta. Vyšetrovatelia z jedného štátu si vraj musia jeho telefón vyžiadať cez úrady štátu, v ktorom žije. "Musia špecifikovať, čo presne chcú. Nemôžu si len tak prezrieť váš telefón a vziať si oditaľ vaše fotografie, alebo milostné správy vašej manželke, alebo čokoľvek iné," vysvetľoval ďalej herec vo videu. "Ale samozrejme, že to všetko budeme na 1000 % dodržiavať. Sme s tým úplne v pohode," povedal a dodal, že "pracuje na tom, trvá na tom, žiada pravdu".

Baldwin sa k tragédii obšírnejšie vyjadril začiatkom decembra:

​Podľa odborníkov je ale jeho postoj podozrivý. "Telefón by mohol skrývať inkriminované informácie. A ak by sa zistilo, že na ňom Baldwin vymazal niečo dôležité, mohlo by ísť o pohŕdanie súdom," hovorí bývalý zamestnanec prokuratúry Kevin Kearon, ktorý žiadal Baldwina, aby mu odovzdal svoj mobilný telefón. Herec ale namietal, že chce vidieť súdny príkaz. A hoci bol v Novom Mexiku vydaný už v decembri, Baldwin mobil odmieta odovzdať. "Je to podozrivé a v rozpore s jeho sľubom spolupracovať," zdôraznil Kearon. Vo videu, ktoré Baldwin zverejnil na Instagrame začiatkom mesiaca, sa poďakoval za podporu. "Bola určite najhoršia situácia, s akou som sa kedy stretol. Veľmi dúfam, že ľudia zodpovední za vyšetrovanie celej tejto veci sa čo najskôr dopracujú k pravde. Nikto si neželá pravdu viac ako ja," konštatoval na záver a človek by mu aj chcel veriť, ak by sa od začiatku nesprával v určitých situáciách zvláštne.

Baldwin vysvetlil situáciu okolo jeho mobilu vo videu na Instagrame:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie